Női futsal: nem bírtunk az ukránokkal
Női futsal   |   Archívum   |   2015. január. 28., 19:28
Női futsal: nem bírtunk az ukránokkal

A magyar női futsalválogatott barátságos mérkőzésen 5-2-re alulmaradt Ukrajna ellen Berettyóújfaluban.

A Pálfi István Rendezvénycsarnokban a mérkőzés elején az ukránok domináltak, és a 3. percben a vezetést is megszerezték: Kateryna Sheremet jobb oldalról, tíz méterről kilőtte a hosszú alsót, esélyt sem hagyva Vincze Anikónak (0-1). A 9. percben Nagy Ágnest csak szabálytalanul tudták megállítani a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt hétméterest Halászi Kinga rúgta félmagasan a kapu jobb oldalába (1-1). Sajnos nem örülhettünk sokáig, ugyanis egy gyors kontrából visszavették a vezetést a vendégek (1-2). Az első játékrész további részében kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott.

A második félidő 5. percében labdát veszítettünk az ukránok térfelén, ezt kíméletlenül kihasználták a vendégek, két gyors kényszerítővel átjátszották a védelmet, és góllal fejezték be az akciót (1-3). A 27. percben tovább nőtt az ukrán előny: Anna Shulha lőtte közelről a hálónkba a labdát (1-4). A 28. percben Bernáth Csilla és Nagy Ágnes játszott össze az ukrán kapu előtt, az akció végén előbbi játékos bal oldalról laposan a kapu jobb oldalába lőtt (2-4). A magyar csapat öt a négy elleni játékban is több támadást vezetett, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 30. percben az ukránok ismét eredményes kontrát vezettek, melynek végén Marianna Ignatenko vette be a kapunkat (5-2). A 38. percben az ötödik vendég szabálytalanság után tízméterest rúghattunk, de Halászi Kinga az oldalhálóba lőtt.

A magyar válogatott helytállt a magasabb játékerőt képviselő vendégek ellen, Sito Rivera szövetségi edző a különbséget elsősorban a koncentrációban és a kellő tapasztalat hiányában látta, a játékosok hozzáállásával a spanyol szakember szerint nem volt gond.

- A mai napon az Európa négy legjobb csapata között számon tartott ukrán válogatott volt az ellenfelünk, ezért nem mi voltunk az esélyesek, de úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben. A célunk a lányokkal továbbra is a fejlődés, tapasztalatszerzés, a gond csak az, hogy kevesen edzenek rendszeresen, és ez a pár nap nem elég ahhoz, hogy behozzuk a lemaradást. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, úgy érzem, hogy mindegyik játékosban megvan a kellő motiváció - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Ukrajna 2-5 (1-2)

Magyarország: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Szekér Anita, Varga Adél, Nagy Ágnes
Cserék: Torma Lilla, Benkő Mónika, Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Halászi Kinga, Pinczi Anita, Ganczer Hajnalka, Buchmüller Petra, Radics Ágnes

A második mérkőzés korábbi 15 órás kezdési időpontja változott, így a "visszavágót" csütörtökön 16:30-tól rendezik Hajdúböszörményben.

[galleryRel id="83369|HUN-UKR]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen
Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.

Futsal: a spanyolok érvényesítették a papírformát
Meccsbeszámoló
Futsal: női válogatottunk megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.