Női futsal: Madridban lép pályára a válogatott

2015. október. 27., 10:43   |    

Női futsal: Madridban lép pályára a válogatott

Női futsalválogatottunk barátságos mérkőzés keretében kedden és szerdán is összeméri erejét a világranglista-első spanyol válogatottal.

A magyar válogatott sikerrel zárta a tavalyi évet, a Visegrádi Négyek Tornáján aranyérmet szerzett a csapat. Ezt követően az ukrán, az olasz és a katalán válogatott ellen is pályára léptünk, ezeken a találkozókon értékes tapasztalatokkal gazdagodott együttesünk. A mostani két mérkőzésnek is főként a fejlődés és a nemzetközi tapasztalatszerzés a célja, hiszen a női futsalban hivatalos kontinenstornát és világbajnokságot még nem rendeznek.

Sito Rivera, a magyar válogatott szakvezetője két nehéz összecsapásra számít a spanyol válogatottal szemben, de a komoly megmérettetések az előrelépést szolgálják.

- Természetesen esélyesebbek a spanyolok, hiszen a világ legjobb női futsalcsapata az övék. Megtisztelő ellenük játszani, de nem megyünk feltett kézzel a pályára, célunk a tisztes helytállás. Minden mérkőzésen tanul a csapat, az ehhez hasonló találkozók nagyban szolgálják a fejlődésünket. Tavaly sikerült megnyernünk a Visegrádi Négyek Tornáját, idén decemberben pedig a címvédésre készülünk – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

A válogatott kerete:

Vincze Anikó (ASTRA KKFHÁZI BULLS FC)
Hargas Annamária (UNIVERZUM SPORT CLUB)
Radics Ágnes (DEAC)
Megyes Ágnes (BRAND MISSION TOLNA-MÖZS)
Kovács Aliz (DVTK VÉNUSZ)
Bernáth Csilla (DVTK VÉNUSZ)
Üveges Katalin (VIS FONDI CALCIO A 5 FEMMINILE)
Csepregi Gabriella (VS LANCIANO)
Szekér Anita (HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE)
Varga Adél (BRAND MISSION TOLNA-MÖZS)
Tóth Barbara (HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE)
Petra Buchmüller (BRAND MISSION TOLNA-MÖZS)
Tell Zsófia (HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE)
Ganczer Hajnalka (UNIVERZUM SPORT CLUB)

A mérkőzések időpontjai:

2015.10.27 20:00 Madrid
2015.10.28 20:00 Madrid

Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink