Visszavágtunk a bosnyákoknak
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. november. 16., 22:44
Visszavágtunk a bosnyákoknak

Turzó József csapata 5-2-es sikert aratott az Eb-résztvevő Bosznia-Hercegovina ellen a budapesti felkészülési találkozón. A szünetre már egygólos előnnyel mehetett válogatottunk és bár a második félidőben úgy tűnt, a bosnyákok dominálnak, sikerült felvenni velük a versenyt és újabb három gólt szerezni.

Bár 1–0-ra vezetett hétfőn férfi futsalválogatottunk Bosznia-Hercegovina ellen, végül mégis ők várhatták előnyből a párharc második fordulóját, mivel az első felkészülési mérkőzést a vendégek nyerték meg 2–1-re.

A keddi visszavágó jó iramban kezdődött a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. Mindkét oldalon láthattunk lövéseket, de a próbálkozásokból sokáig nem született gól. A hatodik percben aztán szögletet végezhettünk el és a hosszúra átlőtt labdát Vas Ádám vágta kapásból a kapuba (1–0).

Fél perccel később Büki Baltazár növelhette volna előnyünket, de lövése a kapu mellett hagyta el az alapvonalat. Majd Dróth Zoltán próbálkozását védte a kapus, Tóth Attila ismétlésénél pedig a kapufa mentette meg a bosnyákokat a góltól. A 10. percben aztán Bíró Attila már nem hibázott, aki ziccerből vette be a bosnyák kaput (2–0).

Ahogy az első fordulóban, úgy most is Sesar szerzett gólt a vendégeknek, a 19. percben egy berúgást követően vágta a labdát a magyar kapuba (2–1).

A második félidő bosnyák fölényt hozott, a vendégek igyekeztek megszerezni az egyenlítő találatot. Többször is veszélyeztették Alasztics Marcell kapuját, akinek bravúrokra is szüksége volt, hogy megőrizze előnyünket. A másik oldalon is láthattunk helyzeteket, de gólszerzésre kevés lehetőségünk volt a hajráig. A csapatok itt is, ott is csak kapufáig jutottak.

A mérkőzés legszebb gólját a 36. percben Hajmási Milán bombázta a hálóba, a saját kapunk előteréből, amikor a támadáshoz az ellenfél kapusa is feljött (3–1).

Hamarosan aztán Nagy Imre döntötte el a találkozót, aki a 37. percben Rábl János visszapasszából szerezte a negyedik magyar találatot (4–1).

A 38. percben Tatai József is feliratkozott a gólszerzők közé: Rábl János szerzett labdát, ő azonban nem tudott betalálni, a kipattanóra csapott le Tatai (5–1).

A hajrában aztán Sesar még egy gyors kontrából, éles szögből lőtt a kapunkban, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. A végeredmény 5–2 maradt. 

Sok olyan momentum volt a két találkozón, amiből lehet készülni a vb-selejtezőkre. A bosnyákok taktikailag, fizikálisan és mentálisan is Európa legjobbjai közé tartoznak, nagyon jó játékerőt képviselnek. Már az első mérkőzésen is fel tudtuk venni velük a versenyt az eredménytől függetlenül. A helyzetkihasználásban kell még javulnunk, hiszen nem biztos, hogy minden mérkőzésen ennyi lehetőségünk lesz, mint ma. A következő időszakban szeretnénk erős ellenfelekkel megmérkőzni, hogy minél nagyobb nemzetközi tapasztalatra tegyünk szert. Szeretnénk megtalálni azt a bő keretet, amellyel a vb-selejtezőkön is jó teljesítményt tudunk nyújtani – nyilatkozta a találkozót követően Turzó József szövetségi edző.

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:

Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Imre (MVFC)
Dávid Richárd (Haladás)
Sipos Gergő (Haladás)
Pál Patrik (Veszprém)
Vas Ádám (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Bíró Attila (Kecskemét)
Harmati Tamás (DEAC)
Hajmási Milán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás)
Büki Baltazár (Aramis)
Rábl János (MVFC)
Tóth Attila (MVFC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...