Vb-selejtező: Vereség a második körben
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2019. október. 25., 18:30
Vb-selejtező: Vereség a második körben

A gól nélküli első félidőt követően 2-0-ra legyőzte a magyar válogatottat a fehérorosz csapat a futsal-világbajnokság selejtezőjében. A továbbjutáshoz bravúrra lenne szükség Olaszország ellen.

Teljesen kiegyenlített első félidőt produkált a magyar válogatott Eboliban Fehéroroszország ellen, amely együttes az előző játéknapon nagy meglepetésre 3–3-as döntetlent játszott a házigazda Olaszországgal. 

Jól tartotta magát csapatunk, a szünetig bár mindkét fél igyekezett támadásokat vezetni, nem esett gól.

A fordulás után három perccel a fehéroroszok jegyeztek egy kapufát. A 8. és a 10. perc között fölénybe került ellenfelünk és egy szögletet követően megszerezte a vezetést (1–0). 

Ezután Dróth Zoltán ziccerből egyenlíthetett volna, de lövését bravúrral védte a kapus.

Hátrányban kockáztatnunk kellett, feljebb toltuk a védekezést, majd 4 perccel a vége előtt átálltunk öt a négy elleni játékra. Hiába támadtunk, gólt nem sikerült szereznünk. Ellenfelünk viszont egy labdaszerzésből az üres kapuba talált, ezzel lett a mérkőzés vége 2–0. 

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a jóval magasabban jegyzett házigazdák ellen győzelemre lenne szükség a továbbjutáshoz. Az utolsó fordulót vasárnap, 16.00-tól rendezik. 

Kiegyenlített mérkőzés után veszítettünk. Védelmi hibából kaptunk egy gólt, utána pedig muszáj volt kockáztatnunk. Voltak helyzeteink, de nem sikerült őket gólra váltanunk. Nagyon nehéz lesz az utolsó találkozó, hiszen a világ elitjéhez tartozó olaszoknak is győzniük kell hazai pályán a továbbjutáshoz. Nem kell mondanom, mik az esélyek, de meg fogjuk próbálni. Este elmondom a fiúknak, hogy ma is büszke voltam rájuk, jól játszottak. Most veszítettünk, de mindent megtettünk a pályán. Van még miben fejlődnünk, bízom benne, lesz rá lehetőségünk – nyilatkozta Turzó József szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...