Szlovéniát is legyőzte a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2018. október. 29., 20:11
Szlovéniát is legyőzte a futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk a bosnyákok és a görögök után a szlovénokat is legyőzte a poreci nemzetközi tornán.

Turzó József csapata Bosznia-Hercegovinát szombaton 5-3-ra, a görögöket vasárnap 1-0-ra győzte le, hétfőn pedig a nálunk magasabban jegyzett szlovén együttessel mérte össze erejét. 

A magyar válogatott ezúttal is hatékony védekezéssel kezdett, már az ellenfél kilencesénél nyomást gyakorolt a szlovén játékosokra. A mieink támadásaiban jóval több volt a veszély, és Dróth Zoltán révén már a 2. percben megszereztük a vezetést. A gól után is a magyar válogatott akarata érvényesült, ennek eredményeképpen Rábl János találatával a 11. percben megdupláztuk előnyünket. Kétgólos vezetésünk után becsúszott egy-egy rövidzárlat, és egyéni hibáinkból felhoztuk ellenfelünket, a szlovénok ezekből kétszer is betaláltak, így rövidesen 2-2-re változott az állást, ez volt a félidei eredmény is. 

A második játékrészben nem adtunk ajándék gólokat a szlovénoknak, az ellenfél kapuja előtt viszont aktívak voltunk, a 23. percben Dróth góljával visszavettük az előnyt, majd a 28. percben Harnisch Ákos, néhány perccel később Nagy Imre vette be a szlovén kaput, 5-2-re alakítva az állást. Ellenfelünk nem tudott felzárkózni, az utolsó másodpercben lőtt ugyan egy gólt, ezzel alakult ki az 5-3-as végeredmény.

– Sokkal jobb ritmusban, koncentráltabban játszottunk, mint az előző mérkőzésen, néhány egyéni hiba becsúszott ugyan, de dolgozunk azon, hogy minél előbb kiküszöböljük ezeket. Ez volt a nyolcadik mérkőzése a válogatottnak, mióta együtt dolgozunk, és most játszottuk a legdinamikusabb, legszervezettebb futsalt. Kidolgozott helyzetből kevés gólt kapunk, és vannak ugyan hibáink, a következő időszakban igyekszünk kijavítani ezeket. Külön örülök, hogy a fiataljaink éltek a lehetőséggel, ezúttal is igyekeztünk minél több játékpercet adni nekik, és nagyszerűen helytálltak – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar válogatott a keddi szünnap után szerdán, Kuvait ellen fejezi be szereplését a viadalon, pontszerzés esetén biztosan megnyeri a tornát.

Magyarország-Szlovénia 5-3 (2-2)
Magyarország: Varsányi Áron - Komáromi Péter, Harnish Ákos, Hadnagy István, Dróth Zoltán
Cserék: Miklós Tamás, Klacsák Bence, Siska Gergő, Tatai József, Dávid Richárd, Harmati Tamás, Rábl János, Pál Patrik, Nagy Imre, Józsa Tamás, Alasztics Marcell.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...