Szép játék, de vereség Olaszország ellen
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2019. október. 27., 18:28
Szép játék, de vereség Olaszország ellen

Játékban felvettük a versenyt a kontinens elitjéhez tartozó olasz válogatottal, de a házigazdák négy góljára csak eggyel tudtunk felelni. Ez azt jelenti, hogy nem jutottunk tovább a vb-selejtező elitkörébe.

Az első félidőben enyhe olasz fölény érződött a vb-selejtező utolsó fordulójában. Ennek ellenére nekünk is megvoltak a helyzeteink, sőt, kaput eltaláló lövéseket is jegyzett a magyar csapat.

A legnagyobb helyzetet Hajmási Milán mutatta be, aki két méterről a kapufát találta el a 12 percben. Egy perccel később szögletet végezhettek el az olaszok, ami után egy kapáslövésből megszerezték a vezetést (1–0). Az utolsó percben pedig egy oldalról belőtt labda landolt a hálónkban, így a házigazdák magabiztos, 2–0-s előnyből várhatták a második félidőt.

A szünet után egyik oldalról sem jöttek a nagyobb lehetőségek, válogatottunk pedig a 8. percben öt a négy elleni játékra váltott. Ennek is eredményeként Dróth Zoltán óriási góllal hozta vissza csapatunkat a mérkőzésbe (2–1). 

A találatot követően az egyenlítés is benne volt a játékunkban, de a 11. percben egy labdavesztést kihasznált ellenfelünk az üres kapuba gurított (3–1).

Nem sokkal később ugyanez a jelenet ismétlődött és a 4–1-es állasról, hiába próbálkozott, nem tudott visszajönni a válogatott, a végeredmény is ez lett.

– Nagyon fájó vereséget szenvedtünk, hiszen játékban felvettük  a versenyt Olaszországgal, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, és elkerülhető gólokat kaptunk. Furcsa egy ilyen színvonalú csapat ellen ezt mondani, de egy elvesztegetett lehetőségnek tartom a mérkőzést. Ma is sokat dolgoztak a fiúk és igazán karakteres játékot mutattak. Egy lépcsőfok hiányzott, amit nem tudtunk megmászni. De erre a csapatra lehet építeni – nyilatkozta a találkozó után Turzó József szövetségi kapitány.

A futsal-válogatott decemberben felkészülési mérkőzésen lép pályára, majd januárban az Eb-selejtező következik az együttesnek. 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...