Nyertünk, mégis alulmaradtunk a belgákkal szemben
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. április. 17., 21:24
Nyertünk, mégis alulmaradtunk a belgákkal szemben

Férfi futsalosaink hatalmas csatában, büntetőkkel maradtak alul a két mérkőzésből álló vb-pótselejtezős párharc berettyóújfalui visszavágóján.

A múlt heti, belgiumi 2-1-es vereség már előrevetítette, hogy izgalmas, szoros visszavágó vár férfi futsalosainkra Berettyóújfaluban a vb-pótselejtezőben. A találkozó előtt Hajmási Milánt és Turzó József szövetségi kapitányt az 50., Dróth Zoltánt 150. válogatottsága alkalmából köszöntötte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Válogatottunk lendületesen kezdte a mérkőzést a telt házas sportcsarnokban, a lelkes szurkolósereg végig nagy erőt adott a csapatnak. A belgák a meccs elején nem találtak fogást rajtunk, de egy védekezésbeli rövidzárlatot kihasználva a 9. percben Sababti révén megszerezték a vezetést, egy perccel később pedig Rahou találatával megduplázták az előnyüket.

A gólok érhetően megfogták a mieinket, de a félidő hajrájához közeledve Pál Patrik góljával visszajöttünk a meccsbe (1-2), másfél perc múlva pedig egy megpattanó lövést követően egyenlítettünk is (2-2). A második félidőt úgy kezdtük, hogy egyetlen gól kell a hosszabbításhoz, és türelmes, taktikus játékkal próbáltuk kihasználni az adódó lehetőségeket. A közönség biztatása mellett a játékosok minden erejüket mozgósították a harmadik gól érdekében, és a 37. percben Dróth Zoltán találatával már nálunk volt az előny, összesítésben pedig egál volt az állás.

A mérkőzés végéig nem született újabb gól, jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás. A ráadás második félidejének elején Hajmási Milán góljával 4-2-re alakítottuk az állást, ebben a pillanatban már a mieink álltak továbbjutásra.

A vendégek azonnal öt a négy elleni játékra álltak át támadásban, és másfél perccel később kihasználták az emberfórt, Rahou volt eredményes (4-3). A végjáték igazi drámát hozott: fél perccel a meccs vége előtt kisbüntetőt végezhettünk el, de Pál Patrik lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda. Ötven perc után összesítésben 5-5 volt az állás, így büntetőrúgások következtek, amelyeket a vendégek lőtték pontosabban, így ők jutottak tovább a vb-selejtező elitkörbe.

– Kavarognak bennem az érzések, egyrészt nagyon csalódott vagyok a kiesés miatt, másrészt büszkeséget érzek, mert a srácok háromgólos hátrányból hozták vissza a párharcot, sőt összesítésben vezettünk is – mondta a lefújás után Turzó József szövetségi kapitány. – Nehéz volt megélni ezt az érzelmi hullámvasutat, sajnálom, hogy így alakult a vége. Jól kezdtük a mérkőzést, bosszantó, hogy két olyan szituációból kaptunk gólt, amire külön készültünk, mégsem tudtuk levédekezni az adott helyzetet. Ezt követően viszont nagyon sokat tettünk a fordításért, jól játszottunk, amiben a nagyszerű közönség biztatásának is óriási szerepe volt. Ezúton is köszönjük a szurkolást, remélem sok hasonló hangulatú meccs vár még a fiúkra, de pozitív befejezéssel.  

Magyarország-Belgium 4-3 (3-2, 3-2, 2-2) - büntetőkkel 3-4
Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Fekete Olivér, Vas Ádám, Hajmási Milán
Cserék: Krajcsi Bence, Bíró Attila, Nagy Imre, Szalmás Zoltán, Rábl János, Pál Patrik, Nagy Kevin, Bencsik Roland


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...