Nagy csatára van kilátás a belgák ellen
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. április. 16., 23:10
Nagy csatára van kilátás a belgák ellen

Férfi futsalosaink hétfőn 18.00 órakor Berettyóújfaluban egygólos hátrányból próbálják meg kiharcolni a továbbjutást a belgák elleni vb-pótselejtezőn.

Múlt szerdán Belgiumban minden esélyünk megvolt a győzelemre a házigazdák ellen, de a ziccereink mellett egy büntetőt és egy kisbüntetőt is elhibázott a csapat, így a belgák végül 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

A találkozó másnapján a két válogatott ugyanazzal a repülőgéppel utazott Magyarországra, és Ferihegyen kiderült, hogy mindkét csapatnak egy-egy poggyásza maradt Belgiumban, vagyis ebben az összvetésben is kiegyenlített volt a "párharc".

Hétvégén már a hétfői találkozó helyszínén, a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban készült Turzó József együttese. Ez lesz a férfi futsalosok első tétmérkőzése Berettyóújfaluban, ahol telt ház várja majd a válogatottakat, a belépők elővételben, egyetlen nap alatt elfogytak.

Dróth Zoltán, a mieink csapatkapitány Belgiumban játszotta a 150. mérkőzését a nemzeti csapatban. Bár a kerek válogatottságot góllal ünnepelte a Haladás játékosa, a 2-1-es hazai siker némileg elrontotta az örömöt.

– A belgiumi mérkőzés után bőven volt hiányérzetünk a kimaradt helyzetek és rontott büntetők miatt. Ha egy dolgot kellene mondani, amiben javulnunk kell, az mindenképpen a helyzetkihasználás, mert miközben a védekezésünk rendben volt, az ellenfél kapuja előtt nem voltunk kellően hatékonyak. Bízom benne, hogy hazai pályán, telt ház előtt jobban sikerülnek a befejezéseink. Remek hangulatú meccs vár ránk, jó lesz végre úgy játszani ebben a csarnokban, hogy mögöttem áll a közönség, eddig ugyanis még csak az ellenkezőjében volt részem – mondta Dróth.

A kinti mérkőzésen Alasztics Marcellnek több bravúrt is be kellett mutatnia, és várhatóan hasonlóan sok dolga lesz a visszavágón is, a belgák ugyanis szeretik kihasználni, hogy dinamikus, technikás játékosaik egy-egy váratlan húzással pillanatok alatt képesek helyzetbe kerülni.

– Kapusként külön figyelni kell arra, hogy ellenfelünk minden helyzetből képes váratlan megoldást húzni, sokszor az egyértelmű lövőhelyzetben is inkább egy plusz csellel próbálják meg még jobban tisztára játszani magukat. Sokat videóztunk az elmúlt napokban, igyekeztünk kijavítani a kint elkövetett hibákat. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de az első mérkőzés tapasztalataira építve a visszavágón kiharcolhatjuk a továbbjutást – fogalmazott a válogatott kapusa.

A futsalban sem számít már az idegenben lőtt gól, ha döntetlen a párharc, vagyis ha eggyel nyerne a magyar válogatott, kétszer öt perces hosszabbítás következne, s ha ott sincs döntés, akkor büntetőkkel dől el a továbbjutás.

A találkozót az M4 Sport 18.00 órától élőben közvetíti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...