Kuvaitban kezdi az évet a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. január. 30., 11:39
Kuvaitban kezdi az évet a futsalválogatott

Sergio Mullor szövetségi kapitány együttese két mérkőzést játszik a házigazdák ellen az év első összetartásán.

A decemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés eddigi állomásain hat mérkőzést játszott le a magyar válogatott Sergio Mullor Cabrera irányításával, a hetedik és a nyolcadik összecsapásra február 9-én és 11-én Kuvaitban kerül sor a vb-selejtező előtt álló házigazdák ellen.

Ami a mieink keretét illeti, a szövetségi kapitány ezúttal a korábbiaknál is fiatalabb együttesnek szavazott bizalmat, így néhány rutinos játékos, mint Dróth Zoltán vagy Tatai József ezúttal pihenőt kapott a szakmai stábtól. A keret tagjai  február 4-én, vasárnap találkoznak, és még aznap elutaznak az edzőtáborozás helyszínére.

– Bár tizenegy hónap még hátra van az Európa-bajnokság első selejtezőköréig, ez egyáltalán nem sok idő, hiszen a versenynaptár miatt kevés lehetőségünk lesz a közös összetartásokra – mondta az mlsz.hu-nak a kerethirdetés után Sergio Mullor. – Szeretnénk újabb lépést tenni előre, és elkerülni, hogy megismétlődjön, ami a legutóbbi, Koszovó elleni mérkőzéseken történt, ahol nem voltam túlságosan elégedett a csapat teljesítményével, ráadásul elvesztettünk egy lehetőséget arra, hogy tovább növeljük az önbizalmunkat. A kuvaiti edzőtábor előtt azt a döntést hoztuk, hogy ezúttal még inkább a fiatalokra építjük a keretet. Olyan csapattal megyünk, amelynek átlagéletkora mindössze 24,3 év. A fiatalabb kerettagok az U19-es és legutóbb az U21-es válogatottban is bizonyították, hogy megérdemlik a bizalmat, ráadásul a klubjaikban is egyre fontosabb szerepet kapnak. Fontos, hogy önbizalmat és megfelelő nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, hogy amikor szükségünk lesz rájuk, segíteni tudják a csapatot. Kuvait jó képességű együttes, részt vett a legutóbbi futsal-világbajnokságokon is. Jelenleg a szeptemberi világbajnokság selejtezőjére készülnek, ezért fontos pillanatban játsszák ezt a két mérkőzést. Mindent bele kell adnunk, hogy jó eredményt érjünk el, de biztos vagyok benne, hogy csapatként sokat tudunk fejlődni ezen az összetartáson.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest-220Volt)
Faragó Ádám (DEAC)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Haász Benjamin (SG Kecskemét Futsal)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu)
Bartha Sándor (Nyírbátori SC)
Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal)
Szentes Bíró Tamás (NyírbátorI SC)
Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal)
Büki Baltazár (Aramis SE)
Lux Gábor (1. Futsal Club Veszprém)
Hadházi Sándor (Nyírbátori SC)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Kovács Ádám (Nyíregyháza)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...