Javított Porecben a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2019. április. 14., 22:06
Javított Porecben a futsalválogatott

A horvátországi nemzetközi torna második játéknapján 5-3-ra nyert Tadzsikisztán ellen a magyar futsalválogatott.

Turzó József együttese a szombati első játéknapon nem tudta azt a játékot nyújtani, ami az elmúlt egy évben jellemezte, Montenegró a hajrában kihasználta hibáinkat és magabiztosan legyőzte csapatunkat. Egy nappal később ismét pályára lépett együttesünk, ezúttal Tadzsikisztán ellen, és javuló teljesítménnyel sikerült legyőznie ellenfelét.

A találkozó elején két ziccert is elrontott a magyar válogatott, de folyamatosan fölényben futsaloztunk, és a 10. percben, Gál István találatával megszereztük a vezetést. A fordulás után gyorsan egyenlített ellenfelünk, egy perccel később Pál Patrik volt eredményes, de másodpercekkel később ismét egyenlő volt az állást. Dróth Zoltán a 26. és a 29. percben is bevette a tadzsik kaput, majd ellenfelünk harmadik találatára az utolsó pillanatokban ugyancsak Dróth válaszolt, így alakult ki az 5-3-as végeredmény.

– A Montenegrótól elszenvedett vereség után igyekeztünk felrázni a társaságot, amire jól reagáltak a játékosok, mert a mai mérkőzés sokkal jobban sikerült, mint a szombati – értékelt a mérkőzés után Turzó József. – Biztató, hogy öt gólt szereztünk, ugyanakkor az is látható volt, hogy mentálisan nincsenek csúcsformában a hazai élcsapatok játékosai, a bajnoki hajrá okozta megterhelés negatívan hat a teljesítményükre. Ennek tudható be, hogy sokszor kapkodó volt a játékunk, három könnyű gólt kaptunk, és olyan taktikai elemekbe is hibák csúsztak, amelyeket korábban már pontosan alkalmazott a csapat. Bízom benne, hogy a svédek elleni keddi mérkőzésre tovább tudunk javítani a teljesítményünkön.

Magyarország-Tadzsikisztán 5-3 (1-0)
Magyarország: Varsányi Áron - Tatai József, Miklós Tamás, Pál Patrik, Siska Gergő
Cserék: Sásdi Bálint, Dávid Richárd, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gál István, Hajmási Milán, Rábl János, Sáhó Kristóf
Gólszerzők: Dróth (3), Gál, Pál

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...