Futsal: Döntetlennel kezdtük a vb-selejtező sorozatot
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2022. szeptember. 19., 22:17
Futsal: Döntetlennel kezdtük a vb-selejtező sorozatot

Férfi futsalválogatottunk 2-0-ra vezetett ugyan az Aréna Savariában megrendezett vb-selejtezőn, de a vendég izraeliek egyenlítettek, és elvitték az egyik pontot Szombathelyről.

Férfi futsalválogatottunk az Izrael elleni mérkőzéssel megkezdte szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban. A szombathelyi összecsapás előtt a mieink a tavaly márciusi, izraeliek elleni hazai Eb-selejtezőből meríthettek extra motivációt, akkor ugyanis a vendégek váratlan és nagyon fájó győzelmet arattak Budapesten. 
 
Az Aréna Savariában rendezett összecsapás előtt Kozma Mihály szakágvezető Rábl Jánost köszöntötte 125. válogatott mérkőzése alkalmából.
 
A magyar válogatott nem szerette volna elkövetni ugyanazt a hibát, mint másfél évvel ezelőtt, már a mérkőzés elején kézbe vette az irányítást, míg a vendégek a gyors játékosaikra építve kontrajátékra rendezkedtek be. A mérkőzés első perceiben jó pár lövésünk volt ugyan, de ekkor még nem voltunk kellően pontosak, az izraeliek vagy blokkoltak, vagy a kapusuk védett. A 10. percben megtört a jég, Tatai Józseftől indult egy akciónk, és ő is fejezte be lövéssel a támadást: közelről lőtt a hálóba (1-0). 
 
Nem sokkal később a játékvezető érvénytelenített egy magyar gólt, de a 15. percben Rábl János már szabályos találatot jegyzett, ezzel változott 2-0-ra az állás. Az izraeliek hátrányban bátrabban játszottak, igyekeztünk kihasználni ezt, de a harmadik gólunk helyett a vendégek örülhettek, a 18. percben egy kontra végén a menteni igyekvő Dávid Richárd lábáról került a hálónkba a labda (2-1). A szünetig hátralévő percekben itt is, ott is adódott helyzet, de az eredmény az első 20 perc lejártáig nem változott. 
 
 
A második félidőben nem tudott újítani a magyar csapat, az izraeliek hatékonyan rombolták a támadójátékunkat, és a megszerzett labdákkal villámgyors ellentámadásokat vezettek. Az egyik ilyen akcióból a 33. percben sikerült kiegyenlíteniük, és a folytatásban hiába tettünk meg mindent a győztes gól megszerzéséért, nem sikerült visszavenni az előnyt, maradt a 2-2-es döntetlen a végső dudaszóig. 
 
Csapatunk október 7-én Horvátországban lép pályára a házigazdák ellen.
 
– Kétgólos vezetés után a szükségesnél tompább volt az előrejátékunk, és a peches öngólt követően nem tudtunk váltani. Ma nem volt meg a kellő ritmus a játékunkban, a vendégek semlegesítették a centerjátékunkat, és ezúttal nem jött a többiektől az a támogatás, amivel újabb gólt tudtunk volna szerezni. Izrael jól rombolta a játékunkat, és két gyors kontrából megszerezte azt a két gólt, amivel sikerült elvinnie az egyik pontot. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de a sorozat elején járunk, van lehetőségünk a javításra – mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi edző.
 
Magyarország-Izrael
2022.09.19. (hétfő)
Magyarország HUN
Magyarország
Izrael
Izrael ISR
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...