Itthon is túl nagy falat volt a kazah válogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. április. 06., 16:28
Itthon is túl nagy falat volt a kazah válogatott

Férfi futsalválogatottunk 6-1-es vereséggel zárta a világ legjobbjai között számon tartott kazah együttes elleni hazai Eb-selejtezőt, de továbbra is megvan az esélye a csoportból való továbbjutásra.

A férfi futsal Eb-selejtezősorozat a hajrájához ért, jövő kedden ugyanis lezárulnak a csoportküzdelmek, és eldől, mely csapatok készülhetnek a folytatásra. Az már az előző fordulók után egyértelművé vált, hogy a világ legjobbjai közé tartozó kazahok első helyére egyik csapat sem lehet veszélyes, a továbbjutást (Eb-részvételt vagy rájátszást érő) második pozícióért azonban hatalmas csata ígérkezett az utolsó fordulókban.

A magyar válogatott a második helyről várta az utolsó két mérkőzését, melyek közül a kazahok elleni hazai összecsapást kedden kora délután játszotta le a csapat a Sterbinszky Amália Csarnokban. A két csapat a sorozat elején, még tavaly decemberben találkozott egymással, akkor a koronavírusos megbetegedések miatt a mieink erősen tartalékos összeállításban utaztak el Kazahsztánba, és nem is tudták megnehezíteni a házigazdák dolgát, 5-0-ás eredménnyel ért véget a találkozó.

Becsülettel helyt állt Kazahsztánban a futsalválogatott

Becsülettel helyt állt Kazahsztánban a futsalválogatott

A tömeges megbetegedések miatt erősen tartalékos férfi futsalválogatottunk nem tudta megnehezíteni a világ legjobbjai közé tartozó kazah együttes dolgát a szerdai Eb-selejtezőn Nur-Szultánban, de végig becsülettel küzdött az 5-0-s hazai sikerrel zárult összecsapáson.

Tovább

A visszavágó előtt két játékosára nem számíthatott Turzó József szövetségi kapitány: Komáromi Péter és Tatai József is sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást, míg a kazahok legerősebb keretükkel érkeztek Budapestre. A kazahok az első percektől hatalmas tempót diktáltak, és bár eleinte álltuk a sarat, az 5. percben Yesanamanov egy villanással helyzetbe került, és értékesítette azt. A vendégek a folytatásban is könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, és az első 10 percben eldöntötték a meccset, a játékrész felénél már 3-0-ra vezettek. A szünet előtt egy öngóllal növelték az előnyüket, és a fordulás után gyorsan megszerezték az ötödik találatot is. Nem sokkal később Dróth Zoltán egy jól eltalált lövéssel szépített, de a kazahok a 33. percben visszaállították az ötgólos különbséget, és végül magabiztosan és teljesen megérdemelten 6-1-re megnyerték a találkozót.

– Tudtuk, hogy ha hibázunk, a kazah válogatott kíméletlenül kihasználja ezt, és nem is tévedtünk, a vendégek góljai előtt ugyanis komoly hibákat vétettünk. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de a hozzáállásra nem lehet panasz, a játékosok igyekeztek betartani a megbeszélteket, ám ezúttal kevésnek bizonyult, hogy volt tartása a csapatnak. Ellenfelünk világklasszisokkal érkezett, akik támadásban extra teljesítményre képések, és ezt most be is bizonyították ellenünk. Mielőbb túl kell lépnünk ezen a meccsen, és kizárólag már a jövő heti, fehéroroszok elleni találkozóra kell fókuszálnunk. Továbbra is elérhetjük a kitűzött célunkat, ehhez a legjobb tudásunk szerint kell teljesítenünk a csoport zárómérkőzésén – értékelt Turzó József szövetségi kapitány a találkozó után.

A mieink jövő kedden lépnek pályára a fehéroroszok otthonában, ha ott pontot szereznek, megszerzik a csoport második helyét, és megmarad az esély az Eb-szereplés kiharcolására. Figyelmeztető jel azonban, hogy a fehéroroszok ma 14-0-ra győzték le hazai pályán az izraelieket, ráadásul telt ház előtt fogadhatják a magyar csapatot Minszkben.

Magyarország-Kazahsztán 1-6
2021.04.6. (kedd)
Magyarország HUN
Magyarország
Kazahsztán
Kazahsztán KAZ

Magyarország
Magyarország
Turzó József
2
6
11
2
Higuita
3
Taynan
5
Nurgozhin
12
Tursagulov
14
Douglas Junior
Magyarország-Kazahsztán 1-6
Kazahsztán
Kazahsztán
Cserék
Magyarország
Magyarország
4
Horváth Szabolcs
5
Szabó Péter
7
Szentes-Bíró Tamás
8
Vas Ádám
36'
9
Rábl János
23'
10
Pál Patrik
17'
18'
39'
12
Sásdi Bálint
13
Hajmási Milán
3'
14
Siska Gergő
Kazahsztán
Kazahsztán
4
Nurbek Karagulov
7
Azat Valiullin
8'
9
Albert Akbalikov
17'
32'
10
Chingiz Yesenamanov
4'
36'
11
Arnold Knaub
13
Turekhan Dossov
16
Nuralem Baidulla
17
Timur Baltabayev

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...