Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. április. 16., 17:03
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk 3-1-re maradt alul a csehekkel szemben a szlovákiai Futsal Fever Days elnevezésű tornán.

A magyar válogatott a házigazda szlovákoktól elszenvedett 4-1-es vereség és a svédek elleni 2-2-es döntetlen után készült a csehek elleni összecsapásra a Somorján rendezett négycsapatos tornán, míg a cseh együttes első meccsén, hétfőn 10-1-re győzte le a svédeket.

A mérkőzés első perceiben itt is, ott is alakultak ki lehetőségek, Rutai Balázs egyedül vezethette a kapusra a labdát, de nem tudta góllal befejezni a helyzetet, nem sokkal később Gémesi Gergő is bemutatott két hatalmas bravúrt a másik oldalon.

A félidő közepéhez közeledve ismét a mieink voltak veszélyesebbek, több labdát is szereztünk a cseh kapu előtt, ellenfelünk kapusának néhányszor nagyot kellett védenie, egy esetben a kapufa mentett. A 16. percben megszerezték a vezetést a csehek, egy lecsorgó labdát továbbítottak közelről a kapuba.

A gól utáni percek is a cseheké voltak, de másodpercekkel a félidő vége előtt kiegyenlítettünk: egy okos szabadrúgás-variáció végén Nagy Kevin lőtt 7 méterről a hálóba (1-1).

A fordulás után kevesebb lehetőség adódott a kapuk előtt, a csehek játszottak veszélyesebben, de egy-egy lövéssel mi is teszteltük a kapusukat. A 35. percben egy előrevágott labdából alakult ki cseh ziccer, amelyet értékesített ellenfelünk (2-1). A hátralévő percekben átálltunk öt a négy elleni játékra támadásban, a legközelebb egyik újoncunk, Rafinha lövésénél voltunk az egyenlítéshez, a kapufáról azonban kifelé pattant a labda. Néhány másodperc volt hátra, amikor a csehek egy labdaszerzés után egész pályás gólt lőttek az üresen maradt magyar kapuba, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

– Bár nem zártunk eredményes tornát, az egész heti munkáért jár a dicséret a játékosoknak, jól dolgoztak az elmúlt napokban – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor szövetségi kapitány a mérkőzés után. – Ami a mai meccset illeti, a cseh válogatott fizikálisan, taktikailag és tapasztalatban is jóval előttünk jár, ennek ellenére kiegyenlített mérkőzést játszottunk, közel voltunk a döntetlenhez. A célunk, hogy tovább fejlődjünk, minél több tapasztalatot szerezzünk, hiszen sok fiatal van a keretünkben, és nekik nagy szükségük van a nemzetközi rutinra, amelyet éppen az ilyen tornákon szerezhetnek meg. Ismét bemutatkozott néhány új játékos, örülök, hogy immár egész nagy kerettel dolgozhatunk, nagyjából 20-22 futsalosra számíthatok az előttünk álló időszakban. Optimista vagyok a jövőt illetően, de ahhoz, hogy eljuthassunk arra a szintre, amelyet kitűztünk magunk elé, további tapasztalatszerzésre és kemény munkára van szükség.

Csehország-Magyarország 3-1 (1-1)
Magyarország: Gémesi Gergő - Szabó Lajos, Rábl János, Rafinha, Rutai Balázs
Cserék: Alasztics Marcell, Faragó Ádám, Hadházi Sándor, Nagy Kevin, Fekete Márk, Lux Gábor, Szentes Bíró Tamás, Patócs Richárd, Bartha Balázs, Szalmás Zoltán


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...