Horvátországban kezdik az évet a férfi futsalosok
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. január. 10., 15:26
Horvátországban kezdik az évet a férfi futsalosok

Férfi futsalválogatottunk szerdától Porecben készül a március elején sorra kerülő vb-selejtezőire.

A magyar válogatott márciusban Izraelben lép pályára, majd a horvátokat fogadja világbajnoki selejtezőn, és ha sikerül megszereznie a csoport második helyét, akkor pótselejtezőn folytathatja szereplését a sorozatban.

A tétmérkőzések előtt még négy felkészülési mérkőzést játszik Turzó József együttese: szerdán a bosnyákokkal, csütörtökön az észtekkel, pénteken a románokkal, vasárnap pedig a grönlandiakkal mérkőzik meg Porecben egy nemzetközi torna keretében. Ezúttal is hiányozni fog a keretből néhány kulcsjátékos: Büki Baltazár, Komáromi Péter, Dróth Zoltán, Tatai József, Pál Patrik és Dávid Richárd sem utazhatott el a csapattal sérülés vagy betegség miatt. A kerettagok nagy része hétfőn este még a futsal Magyar Kupában lépett pályára, ezért csak kedden délután tudott elutazni Porecbe a csapat.

– Részben a hiányzások miatt, részben tudatos döntés eredményeképpen fiatalabb átlagéletkorú kerettel utaztunk el a tornára, amelyen szeretnénk a nemzetközi szinten jellemző magas sebesség mellett megvalósítani az elmúlt időszakban gyakorolt taktikai elemeket – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány. – Abból a szempontból nehéz dolgunk van, hogy hétfőn még kupamérkőzéseken léptek pályára a játékosok, ezért nem volt lehetőségünk közös edzésekkel készülni a tornára, ugyanakkor teljes mértékben megbízom a kluboknál zajló munkában, melynek köszönhetően szerdán megfelelő állapotban léphetünk pályára a bosnyákok ellen. Öt nap alatt négy intenzív mérkőzés vár ránk, ráadásul az ellenfeleink közül a bosnyákoknak és a románoknak is remek csapatuk van, az észtek és a grönlandiak pedig rengeteget fejlődtek az utóbbi években, és bármelyik riválisuk dolgát képesek megnehezíteni. A sorozatterhelés ellenére szeretnék nemzetközi szinten is kiemelkedő egyéni teljesítményt látni a mérkőzéseken, mert hosszú távon is szükség van azokra vezéregyéniségekre, akik a nehezebb mérkőzéseken magukkal húzhatják a többieket. Bízom benne, hogy a kapusainktól is láthatok extra teljesítményt, a vb-selejtezőkön ugyanis nagy szükség lesz a jó játékukra, sok esetben mérkőzéseket dönthetnek el a kiemelkedő kapusteljesítmények.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Krajcsi Bence (DEAC)
Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:

Horváth Szabolcs (Aramis)
Nagy Imre (MVFC)
Rábl János (MVFC)
Vas Ádám (Haladás)
Fekete Márk (Aramis)
Bencsik Roland (Kecskemét)
Fridrich Dávid (Veszprém)
Bíró Attila (Kecskemét)
Hajmási Milán (Haladás)
Fekete Olivér (Aramis)
Suscsák Máté (Újpest FC-220Volt)
Rutai Balázs (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...