A svédek legyőzésével zárt Porecben a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2019. április. 17., 10:19
A svédek legyőzésével zárt Porecben a futsalválogatott

Turzó József együttese 5-2-re legyőzte a svédeket a horvátországi nemzetközi torna utolsó játéknapján.

Válogatottunk rosszul kezdte a tornát, az első meccsen 5-1-re kikapott Montenegrótól, a folytatás azonban sokkal jobban sikerült: Tadzsikisztánt 5-3-ra, az utolsó játéknapon Svédországot 5-2-re győzte le. 

Nagyszerűen kezdte a svédek elleni keddi mérkőzést a magyar válogatott, Miklós Tamás már az 1. percben vezetést szerzett a mieinknek, a 3. percben egy öngóllal már kettő volt közte, néhány másodperccel később pedig Gál István köszönt be, így a 4. percben már hárommal vezetett csapatunk. 

A folytatásban is a mieink irányították a játékot, sok helyzetet dolgoztunk ki, de a különbséget nem tudtuk növelni. A svédek már az első félidőben átálltak öt a négy elleni játékra támadásban, de jól védekeztünk ezekben a szituációkban, így ellenfelünk nem tudta szorossá tenni a meccset. A szépítő gólt még megszerezték a szünet előtt, de a fordulás után Rábl János találatával visszaállítottuk a háromgólos különbséget. A hajrában öt a négy elleni szituációban megszerezte második gólját is a svéd csapat, de az utolsó pillanatokban, egy labdaszerzést követően Dróth Zoltán válaszolt erre, így alakult ki az 5-2-es végeredmény.

– Nagyon sok munka van abban, hogy idáig eljutottunk néhány nap alatt, sokat foglalkoztunk a mentális felkészítéssel, ennek köszönhetően sokat javult a koncentrációnk, és ez már a meccs elején meglátszott – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – A folytatásban is nagyon sok helyzetünk volt, talán a fáradtság miatt nem tudtunk ezekből újabb gólokat szerezni. Ez volt a legjobb meccsünk a tornán, taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, megérdemelten nyertünk. A kapu előtt lehettünk volna hatékonyabbak, de úgy gondolom, a mostani állapotunkban ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni magunkból.

Válogatottunk április 27-én és 28-án a budapesti Gabányi-csarnokban játssza következő felkészülési mérkőzéseit, a dán válogatott ellen.

Magyarország-Svédország 5-2 (3-1)
Magyarország: Sásdi Bálint - Tatai József, Miklós Tamás, Pál Patrik, Siska Gergő
Cserék: Varsányi Áron, Dávid Richárd, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gál István, Hajmási Milán, Rábl János, Sáhó Kristóf

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...