Győzelem az elvárás az első Eb-selejtezőn
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2020. január. 28., 19:04
Győzelem az elvárás az első Eb-selejtezőn

Férfi futsalválogatottunk szerdán délután, magyar idő szerint 15.00 órakor megkezdi szereplését a litvániai Eb-selejtező körben. A cél a magabiztos győzelem az északírek ellen.

A magyar válogatott nem titkoltan azzal a céllal utazott el Litvániába, hogy megnyerje Eb-selejtező csoportját, és ezzel kvalifikálja magát a jövőre kezdődő Eb-selejtező csoportkörbe. A világranglista alapján a csoportgyőzelemre minden esélye megvan Turzó József csapatának, de az északír-török-litván trió tagjai azért állíthatják nehézségek elé csapatunkat.

Eb-selejtezőre utazik a férfi futsalválogatott

Eb-selejtezőre utazik a férfi futsalválogatott

A Turzó József vezette férfi futsalválogatott célja egyértelmű: a csoportgyőzelem megszerzéséért utazik Litvániába.

Tovább


A papírforma alapján a mieink a legkönnyebb ellenféllel szemben kezdik meg a tornát, az északírek ugyanis csupán néhány éve indították el válogatottjukat, amelynek a szerdai lesz története első tétmérkőzése. A britek alighanem már a selejtezőben való részvételnek is örülnek, legalábbis ezt jelzi, hogy edzéslehetőséget sem kértek a helyszínen, kedd este érkeztek meg kaunasi szálláshelyükre.

– Az északírek játékukban igyekeznek kihasználni fizikális előnyüket, és a legkevesebb kockázatvállalással, a leggyorsabban eljuttatni a labdákat az ellenfél kapuja elé. Még az út elején járnak, de volt egy-két olyan eredményük, ami azt mutatja, hogy fejlődik a válogatottjuk. A csoport másik két tagja várhatóan jóval nagyobb játékerőt képvisel első riválisunknál, ezért nem is lehet kérdés, hogy kizárólag a győzelemmel lennénk elégedettek a szerdai összecsapáson – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

A mieink 14-es keretéből Komáromi Péter egy korábbi eltiltás miatt nem szerepelhet a mérkőzésen, és várhatóan nem lép pályára Pál Patrik sem, aki még az elutazás előtt szedett össze egy kisebb bokasérülést, s emiatt kihagyta az első litvániai gyakorlást.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás)
Sásdi Bálint (Haladás)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (Veszprém)
Dávid Richárd (Haladás)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Dunaferr)
Vas Ádám (Haladás)
Horváth Norbert (Rubeola)
Tatai József (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Hajmási Milán (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rábl János (Latina)
Siska Gergő (Nyírgyulaj)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...