Grúziában zárja az évet a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2018. december. 03., 10:18
Grúziában zárja az évet a futsalválogatott

Utolsó két idei mérkőzését játssza kedden és szerdán férfi futsalválogatottunk Tbilisziben, a házigazda grúzok ellen.

A magyar válogatott nagyszerűen szerepelt az utóbbi időszakban, Turzó József tavaszi kinevezése óta hét győzelem és két vereség a mérlege felkészülési mérkőzésein. Legutóbb októberben lépett pályára nemzetközi meccseken az együttes, akkor négy győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel nyert meg egy horvátországi nemzetközi tornát.

A grúzok elleni összecsapások kimondottan nehéznek ígérkeznek, a házigazdák az utóbbi időben brazil, orosz és portugál játékosokat honosítottak, és egyre jobb eredményeket érnek el: nemrégiben döntetlent játszottak például az európai elithez tartozó olaszokkal is.

– A grúz futsal óriásit fejlődött az utóbbi években, ellenfelünk a honosításban látta az előrelépés esélyét, és valóban minőségi játékosokkal erősített. Azóta több figyelemre méltó eredményt is elért, ezek alapján biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly ellenfél vár ránk kedden és szerdán. Jól jönnek az erős riválisokkal lejátszott meccsek, hogy tovább tudjunk fejlődni, felszínre jöjjenek a hibáink, és edződjünk a nemzetközi szinthez – nyilatkozta Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A horvátországi tornához képest változás, hogy Harnisch Ákos és Pál Patrik nem tarthatott a csapattal, így bemutatkozhat a válogatottban a veszprémi Tar Tamás, meghívót kapott Vas Ádám, valamint visszatért az együttesbe Boromisza Dániel.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Napoli)
Varsányi Áron (Rubeola Csömör)

Mezőnyjátékosok:

Boromisza Dániel (Veszprém)
Dávid Richárd (Veszprém)
Komáromi Péter (Veszprém)
Tar Tamás (Veszprém)
Vas Ádám (Haladás)
Miklós Tamás (Székelyudvarhely)
Nagy Imre (Berettyóújfalu)
Tatai József (Veszprém)
Klacsák Bence (Dunaújváros)
Rábl János (Berettyóújfalu)
Siska Gergő (Nyírgyulaj)
Dróth Zoltán (Haladás)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...