Futsal vb-selejtező: Izrael ellen készül a keret
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2022. szeptember. 12., 17:52
Futsal vb-selejtező: Izrael ellen készül a keret

Férfi futsalválogatottunk kedden megkezdi a felkészülést a szeptember 19-i, Izrael elleni szombathelyi világbajnoki selejtezőre.

A magyar válogatott a horvát és az izraeli csapattal került azonos vb-selejtező csoportba, a négymeccses csoportkört utóbbi rivális ellen, hazai pályán kezdi meg jövő héten Turzó József együttese. Az izraeliekről rossz emlékeink vannak, az előző Európa-bajnoki selejtező csoportban hazai pályán váratlan vereséget szenvedtünk tőlük tavaly tavasszal (később idegenben sikerült visszavágnunk).
 
A mieink most nem engedhetnek meg maguknak egy hasonló botlást, a cél, hogy győzelemmel kezdjük meg a szereplésünket a sorozatban. 
 
– A közelmúltból kellemetlen emlékeink vannak az izraeliekről, ők tanították meg nekünk azt a köztudott leckét, hogy nemzetközi szinten nincs könnyű ellenfél, minden riválisunk meg tudja nehezíteni a dolgunkat, ha nem koncentrálunk száz százalékosan. Azt is a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy ha egy csapat hátrányba kerül, akkor kiélezett helyzetben nagyon nehéz átvenni az irányítást, és visszajönni a meccsbe. Még egyszer nem fordulhat elő az, ami az Eb-selejtező alatt történt meg velünk Izrael ellen. Fontos lesz, hogy minden játékos érezze a saját felelősségét a pályán, valamint tisztában legyen azzal, hogy milyen kockázatot szükséges vállalni egy-egy szituációban – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József.
 
A szövetségi kapitány azokra a játékosokra számít, akik augusztus végén, Kuvait ellen pályára léptek és jól teljesítettek az együttesben, valamint két visszatérő is csatlakozik a kerethez: Dróth Zoltán, Rutai Balázs és Alasztics Marcell is felépült korábbi sérüléséből. 
 
Az Izrael elleni mérkőzés szeptember 19-én, hétfőn 20.00 órakor kezdődik, a találkozóra szóló jegyek 1000 forintos egységáron kaphatók a jegy.mlsz.hu oldalon 
 
A magyar válogatott kerete:
 
Kapusok:
 
Alasztics Marcell (Haladás)
Krajcsi Bence (DEAC)
 
Mezőnyjátékosok:
 
Bíró Attila (Kecskemét)
Büki Baltazár (Aramis)
Dávid Richárd (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Fekete Márk (Aramis)
Hajmási Milán (Haladás)
Harnisch Ákos (Újpest FC)
Komáromi Péter (Aramis)
Pál Patrik (Kecskemét)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Rutai Balázs (Haladás)
Tatai József (Veszprém)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...