Futsal: Olaszországban kezdjük a vb-selejtező sorozatot

2018. december. 12., 15:15   |    

Futsal: Olaszországban kezdjük a vb-selejtező sorozatot

Az európai szövetség szerdán délután elkészítette a 2020-as férfi futsal vb selejtezőinek csoportbeosztását.

Az UEFA a 2020-as, litvániai futsal-világbajnokság európai selejtezőire új rendszerű, négy körből álló selejtező lebonyolítást írt ki. Az első körben, az előselejtezőben az európai ranglista első 16 helyezettje, így a magyar válogatott sem vesz részt, a mieink csak a második körben kapcsolódnak be a küzdelemsorozatba. Ebben négyes csoportokat alakított ki az UEFA, melynek első két helyezettje jut tovább az elitkörbe, az onnan továbblépő válogatottak pedig rájátszásban döntenek az európai csapatoknak járó hat világbajnoki helyről.

A mieink a 4-es csoportba kerültek, melynek küzdelmeit Olaszországban rendezik meg, a házigazdák mellett a B előselejtezős csoport győztese (melynek tagjai Fehéroroszország, Norvégia, Koszovó és Andorra) és az A előselejtezős csoport (melynek tagjai Lettország, Anglia, Ciprus és Gibraltár) második helyezettje lesz az ellenfelünk. A világbajnokságot 2020. szeptember 12-től október 4-ig rendezik meg Litvániában, a magyar válogatott olaszországi selejtező tornáját 2019. október 22. és október 27. között tartják meg.

– Az utóbbi években átrajzolódott Európa futsaltérképe az erőviszonyok szempontjából, már a legjobb tizenhat csapat közé, vagyis a vb-selejtezők elitkörébe is nagyon nehéz bekerülni – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány a sorsolás után. – Az olaszok komoly tradíciókkal rendelkeznek, négy éve Európa-bajnokságot nyertek, továbbra is a világ legjobbjai között tartják őket számon. Nagyon nehéz dolgunk lesz az előselejtezőből érkező csapatokkal szemben is, itt az erőviszonyok alapján Fehéroroszország lehet az egyik riválisunk, ellenük az európai élcsapatoknak is meg kell szenvedniük a sikerért, mert kemény, erőteljes, fizikális futsalt játszanak, ami általában nekünk sem igazán fekszik. Mindezek ellenére a célunk nem lehet más, mint a továbbjutás kiharcolása, megpróbáljuk megszerezni legalább a második helyet a csoportban.

A magyar válogatott legközelebb január végén, Spanyolországban lép pályára két felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen.


Főszponzoraink
Szponzoraink