Futsal: Két meccset játszik Porecben a válogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2022. március. 02., 14:34
Futsal: Két meccset játszik Porecben a válogatott

Férfi A-válogatottunk pénteken a norvégokkal, vasárnap San Marinóval méri össze erejét.

Férfi futsalválogatottunk február elejére tervezett edzőtáborozása és a Málta elleni két mérkőzése elmaradt, ezen a héten viszont összegyűlt a Turzó József vezette csapat, és kedden a horvátországi Porecbe utazott, ahol pénteken 17.00 órakor a norvégokkal, majd vasárnap 12.00 órakor San Marino válogatottjával játszik egy-egy mérkőzést.

– Örülök, hogy sikerült megszervezni ezt az edzőtábort, mert a bosnyákok elleni tavalyi meccseink óta két összetartásunk is elmaradt, és az őszi vb-selejtezők előtt már csak egy további alkalommal készülhet együtt a keret – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József, a futsalválogatott szövetségi kapitánya. – Az edzőtábor során tovább gyakoroljuk, és néhány taktikai elemmel bővítjük is az eddigi játékunkat, reményeim szerint, a rendelkezésre álló rövid idő ellenére, több játékelemben is előre tudunk majd lépni. Első ellenfelünk, a norvég csapat a skandinávokra jellemző agresszív, fizikai dominanciát képviselő futsalt játssza, ami az utóbbi időszakban látványosan teret nyert a nemzetközi futsalban. A finnek ezt a stílust képviselve nagyszerűen szerepeltek az Európa-bajnokságon, és a norvégok az utóbbi időben szoros mérkőzéseket játszottak a finn válogatottal. A célunk, hogy a saját taktikánkat érvényre juttatva tudjuk felvenni a versenyt a norvég válogatottal. Van néhány játékosunk, akik jelenleg kisebb sérüléssel bajlódnak, de bízom benne, hogy a következő napokban rájuk is számíthatunk majd.

Az A-válogatottal tartott a Frank Tamás vezette U19-es csapat is, amely március közepén Európa-bajnoki selejtezőt játszik Szerbiában (a házigazdák mellett a szlovénok és a franciák ellen), így a mostani összetartás az utolsó lehetőség a közös gyakorlásra.

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:

Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (Haladás)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Bíró Attila (Kecskemét)
Hajmási Milán (Haladás)
Harnisch Ákos (Újpest)
Rutai Balázs (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás)
Büki Baltazár (Aramis)
Horváth Benedek (Újpest)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...