Futsal: Izrael és Horvátország a két vb-selejtezős ellenfél
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2022. július. 07., 14:00
Futsal: Izrael és Horvátország a két vb-selejtezős ellenfél

Elkészült a férfi futsal világbajnoki selejtező második szakaszának sorsolása. A mieink a szeptembertől márciusig tartó időszakban a horvátokkal és az izraeliekkel mérkőznek oda-visszavágós rendszerben az elitkörös szereplésért.

A 2024-es futsal-világbajnokság európai selejtezőjének első szakaszában a magyar válogatott még nem volt érdekelt, az előselejtezőben ugyanis csak alacsonyabban rangsorolt együttesek szerepeltek. A következő szakaszban a még talpon lévő 36 csapatot 12 darab hármas csoportba osztották szét, ebben a körben a válogatottak oda-visszavágós rendszerben játszanak, és a csoportgyőztesek, valamint a négy legjobb csoportmásodik közvetlenül továbbjut a 2023-ban rendezendő 20 csapatos elitkörbe. A maradék nyolc csoportmásodik közül rájátszás után négy további együttes is tagja lesz majd az elitkörnek.

A magyar válogatott a második kalapból várta a következő selejtezőszakasz sorsolását, és végül az első kalapból a horvátokat, a harmadikból az izraelieket kapta ellenfélnek. Az izraeliekkel az előző Európa-bajnokság selejtezőjében találkoztunk, és kellemetlen élményeket szereztünk ellenük, Budapesten ugyanis vereséget szenvedtünk, míg idegenben szoros mérkőzésen sikerült nyernünk. A horvátokkal legutóbb júniusban, a poreci nemzetközi tornán 1-1-es döntetlent értünk el.

Izraelről nincsenek jó emlékeinek, de úgy gondolom, nem fog újra megtörténni az, mint ami az Eb-selejtezők során. A horvátokkal nemrégiben játszottunk egy nemzetközi tornán, de ők az olaszországi légiósaikkal kiegészülve ők más minőséget fognak képviselni, mint Porecben. A horvátok magasabb szinten vannak nálunk, de szeretnénk bravúrt elérni ellenük, mert a célunk az, hogy rájátszás nélkül kerüljünk az elitkörös mezőnybe – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

Válogatottunk szeptemberben itthon kezd az izraeliek ellen, a pontos selejtezős menetrend a következő napokban válik hivatalossá.

A világbajnokságra az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy mely ország lesz 2024-ben a torna házigazdája.

A magyar válogatott 1989-ben tagja volt az első futsal-világbajnokság mezőnyének, sőt a vb gólkirályát is mi adtuk: Zsadányi László 7 góllal lett a torna aranycipőse. Azóta egyetlen vb-re sem jutottak ki futsalosaink.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...