Fordított és nyert a bosnyák válogatott Budapesten
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. november. 15., 19:13
Fordított és nyert a bosnyák válogatott Budapesten

A vezetést az újonc Bíró Attila szerezte meg a Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési mérkőzésen. A budapesti találkozón aztán fordítottak és 2-1-re nyertek a vendégek. A visszavágó kedden, 20.45-kor következik és az M4 Sport élőben közvetíti.

Harmincöt éves a futsal Magyarországon – ezt ünnepelték meg a szakág egykori és jelenlegi résztvevői a válogatott Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési találkozóját megelőzően.

Az ünnepséget Kozma Mihály szakágvezető múltidézése nyitotta, majd Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja mondott köszöntőt, és fejezte ki elismerését a futsal szakág iránt.

A továbbiakban 35 díjat osztottak ki mindazoknak, akik az elmúlt 35 évben munkájukkal elősegítették a futsal hazai fejlődését.


A bosnyákok elleni válogatott találkozót bátran kezdte a magyar csapat, az Eb-résztvevő vendégek sokáig nem is tudtak veszélyeztetni – Turzó József együttese azonban többször is közel járt a gólhoz.

A kilencedik percig egyértelműen csapatunk dominált, ezt követően kezdett magára találni a vendégegyüttes, de jól működő védelmünknek és letámadásainknak köszönhetően igazán veszélyesek ekkor sem voltak a bosnyákok.

A 14. percben a vezetést is megszereztük a papíron esélyesebb ellenfelünkkel szemben, méghozzá egy újonc, Bíró Attila révén, aki nagyon magabiztosan ballal lőtt a léc alá (1–0). Mellette Sipos Gergő és Büki Baltazár, illetve a kapuban Spandler Mátyás is debütált a válogatottban.

A szünetig több nagy helyzetet hagytunk ki, végül 1–0-s magyar vezetéssel vonultak a pihenőre a csapatok.

A második félidőt dinamikusabban kezdte Bosznia-Hercegovina válogatottja. Bár sok labdát szereztünk, és helyzeteink is inkább nekünk voltak, de a 24. percben Ivankovic egyenlíteni tudott (1–1).

A 27. percben aztán Sesar egy gyors bosnyák támadás végén használt ki egy magyar hibát és ezzel átvették a vezetést a vendégek (1–2) – habár a játék képe alapján nem futsalozott fölényben ellenfelünk.  

A két kapott gól kissé megfogta csapatunkat, megnőtt a hibáink száma, így az egyenlítő gól nem jött össze egyik akciónkból sem. Két perccel a vége előtt öt a négy elleni játékkal is megpróbálkoztunk, de nem tudtunk betalálni, a végeredmény 2–1 maradt.

Picit csalódott vagyok az eredmény miatt, de az mindenképpen biztató, hogy félév után így, ilyen játékkal tudtunk kilépni a nemzetközi porondra. Nem szabad elfelejteni, hogy  Európa legjobb 16 csapatának egyikével mérkőztünk meg, és kevés gólon tudtunk tartani egy ilyen komoly ellenfelet. De mi is ide, a legjobb 16 közé tartunk, és azt gondolom, ez egy biztató, jó lépés volt ma. A góloknál vétettünk egy-egy apró hibát, és a helyzetkihasználásunk sem volt tökéletes, de ezeket ma megbeszéljük. Mindig igyekszünk fejlődni, mind támadásban, mind védekezésben, és próbáljuk megtalálni a megfelelő játékosokat. Remélem, hogy holnap hasonlóan teljesítünk, de eredményesebbek tudunk lenni – nyilatkozta a találkozót követően Turzó József szövetségi edző.

A felkészülési mérkőzésnek holnap este, 20.45-kor lesz a visszavágója. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A felnőttek után a magyar U19-es válogatott is pályára lépett, a moldovai korosztályos csapatot fogadta. Frank Tamás együttese 10-0-s győzelemmel zárta a találkozót. A két csapat kedden 17.30-tól ismét megmérkőzik egymással. 

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:

Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:

  • Nagy Imre (MVFC)
    Dávid Richárd (Haladás)
    Sipos Gergő (Haladás)
    Pál Patrik (Veszprém)
    Vas Ádám (Haladás)
    Tatai József (Veszprém)
    Bíró Attila (Kecskemét)
    Harmati Tamás (DEAC)
    Hajmási Milán (Haladás)
    Rutai Balázs (Veszprém)
    Dróth Zoltán (Haladás)
    Büki Baltazár (Aramis)
    Rábl János (MVFC)
    Tóth Attila (MVFC)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...