Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. augusztus. 12., 18:39
Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok

Sergio Mullor együttese augusztusban előbb Spanyolországban lép pályára, majd a horvátokat fogadja Budapesten.

Férfi futsalválogatottunk kevesebb mint négy hónap múlva megkezdi szereplését az Eb-selejtező csoportjában, amelyben a szlovén, a norvég és a montenegrói együttes lesz a mieink ellenfele. A felkészülés jegyében augusztusban két nemzetközi mérkőzést játszik a válogatott, méghozzá két igen nehéznek ígérkező összecsapást: augusztus 22-én a spanyolországi Ferrolban lép pályára a világbajnokságra készülő házigazdák ellen, majd három nappal később, augusztus 25-én 16 órakor a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban fogadja a szintén vb-résztvevő horvátokat.

Sergio Mullor szövetségi kapitány 16 fős keretet jelölt ki a két mérkőzésre, és ezúttal is bizalmat szavazott két fiatal futsalosnak, aki eddig még nem volt tagja a válogatottnak.

– Erősen kezdődik számunkra a szezon, két olyan csapattal találkozunk, amely egyaránt a szeptemberben megrendezésre kerülő világbajnokságra készül. Arra számítok, hogy a két nagyon erős rivális motiválóan hat majd a játékosaimra, és mindenki a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtja. A bajnoki felkészülés során azt tapasztaltam, hogy a játékosok nagy része jó formában van, ami biztató a következő időszak előtt. Két új játékost is megnézünk az összetartás során, Lipl Noel és Vatamaniuc-Bartha Dávid meghívása jó példa arra, hogy a kemény munkát és a kitartást mindig értékeli a szakmai stáb. Azt szeretném, ha a csapat e két meccsen bebizonyítaná magának, hogy bárkivel felveheti a versenyt, ehhez csak elszántságra és közös erőfeszítésre van szükség – fogalmazott Sergio Mullor.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest FC)

Mezőnyjátékosok:

Hadházi Sándor Máté (Haladás VSE)
Szalmás Zoltán (MVFC Berettyóújfalu)
Vatamaniuc-Bartha David (Haladás VSE)
Rafael Henrique da Silva (Á Studió Nyíregyháza)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu)
Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal)
Kajtár Mátyás (SG Kecskemét Futsal)
Szabó Lajos Mátyás (Á Studió Nyíregyháza)
Lipl Noel (Veszprém Futsal)
Szentes Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól
Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...

Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...