Dróth Zoltán vesztes meccsen döntött válogatott gólrekordot
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. december. 14., 19:17
Dróth Zoltán vesztes meccsen döntött válogatott gólrekordot

Dróth Zoltán mesterhármasával gólrekordot döntött a magyar válogatottban (104 gólnál jár), férfi futsalosaink azonban így is 6-3-as vereséget szenvedtek a koszovóiaktól a két csapat budaörsi Aramis-csarnokben rendezett felkészülési mérkőzésén. Szombat délután ismét megmérkőznek a csapatok Budaörsön.

Férfi futsalválogatottunk az idei utolsó összetartásán vesz részt a héten, és az edzések mellett két felkészülési mérkőzés is szerepel a programjában. Az ellenfél a koszovói válogatott, amelynek a csütörtöki első összecsapáson sikerült meglepnie a mieinket. Hiába birtokolta ugyanis jóval többet a labdát a magyar válogatott, a gyors kontrákra berendezkedő vendégek kihasználták a védekezési hibáinkat, és szinte minden veszélyes helyzetükből gólt szereztek. A mieink 0-3-nál Dróth Zoltán révén szépítettek, de a félidő utolsó másodperceiben a koszovóiak megszerezték a negyedik találatukat is, így 4-1-es vezetéssel vonultak szünetre.

A fordulás után is maradt a magyar mezőnyfölény, és egy fokkal hatékonyabbá vált a támadójátékunk is. Dróth Zoltán második találatával csökkentettük a hátrányt, a Haladás centere ezzel új gólrekordot ért el: ez volt a 103. gólja a magyar válogatott színeiben, és átvette a vezetést a vonatkozó örökranglistán a 102 gólos Lódi Tamástól.

Dróth nem elégedett meg ennyivel, megszerezte a harmadik gólját is a meccsen, így újra szorossá tette a találkozót (3-4). A találatot azonban egy újabb védekezési hiba követte, könnyű gólt engedtünk a koszovóiaknak (3-5). A hátralévő időben támadott becsülettel a csapat, de nem voltunk kellően hatékonyak a kapu előtt, öt a négy elleni játékban sem tudtuk feltörni a vendégek védekezését. Az utolsó másodpercekben ellenfelünk még szerzett egy üres kapus gólt, így 6-3-ra megnyerte a találkozót.

A mieink szombat délután 16.30-tól vághatnak vissza a koszovói csapatnak Budaörsön. Előtte 13.30-tól az U21-es futsalválogatottunk Szlovéniát fogadja az Aramis-csarnokban.

– A mai mérkőzésen hiányzott belőlünk a megfelelő karakter, nem volt meg a kellő intenzitás a játékunkban, egyáltalán nem működött a védekezésünk, a hat kapott gól megengedhetetlenül sok – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Mintha a mérkőzésre elfelejtettük volna, mi működött jól az előző edzőtáborokban, ezúttal sem támadásban, sem védekezésben nem voltunk elég jók. Csalódott vagyok a mentalitásunk miatt is, ennél sokkal keményebben, koncentráltabban kell dolgozni egy-egy mérkőzésen. Megfelelő mentalitással megnyerhettük volna a mérkőzést, hiszen sokkal több lehetőségünk volt, mint az ellenfélnek, de támadásban nem voltunk türelmesek, így nem kamatoztathattuk az erősségeinket, a védekező átmeneteink pedig messze voltak a nemzetközi szinttől. Remélem, szombaton teljesen más mérkőzést játszunk majd, ehhez azonban igazi csapatként kell együttműködnünk támadásban és védekezésben egyaránt.

Magyarország-Koszovó 3-6 (1-4)
Magyarország: Krajcsi Bence - Pál Patrik, Fekete Márk, Rábl János, Bartha Balázs Sándor
Cserék: Hadházi Sándor, Tatai József, Nagy Imre, Rábl János, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs, Suscsák Máté János, Dróth Zoltán, 
Magyar gólszerző: Dróth (3)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...