Dróth Zoltán: Régi álmom vált valóra!
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. október. 10., 18:00
Dróth Zoltán: Régi álmom vált valóra!

Dróth Zoltán immár 101 gólnál jár a futsalválogatottban, és egyetlen találat választja el a válogatottsági rekordtól.

Férfi futsalválogatottunk hétfőn 2-2-es döntetlent játszott a svédekkel Veszprémben. A felkészülési mérkőzés elsősorban arról marad emlékezetes, hogy Dróth Zoltán megszerezte 100. (majd a 101.) gólját a válogatottban. A mieink csapatkapitánya még évekkel ezelőtt kitűzte maga elé célként a 100 válogatott gólt, vagyis egy régi álmát valósította meg a svédek elleni első találat megszerzésével. Dróth ezzel második helyen áll a válogatott örökranglistáján, amelyet jelenleg Lódi Tamás vezet 102 találattal.

A Haladás centere 2007-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, azóta minden szövetségi kapitánynál alapembere volt a válogatottnak, és immár 154 alkalommal lépett pályára az együttesben.

– Az idei év a kerek számokról szól, tavasszal a 150. válogatott mérkőzésemet játszottam, most pedig elértem a 100 gólt a nemzeti csapatban – mondta a mérkőzés után Dróth Zoltán. – Mindkét mérföldkő elérése évek óta kitűzött cél volt, örülök, hogy sikerült megvalósítanom őket. Egy-két éve még erősen kérdéses volt, hogy sikerül-e átlépnem a százas határt, hiszen 33-34 évesen még 80-85 gólnál jártam, de végül az utóbbi időszakban is jöttek a gólok, és elértem az álomhatárt. Külön örülök, hogy Rábl Jánostól kaptam a gólpasszt, mert vele már hosszú évek óta együtt játszunk a válogatottban, és hosszabb ideje téma volt köztünk, hogy mikor érem el a százat. Büszke vagyok rá, hogy elértem ezt az álomhatárt a nemzeti csapatban, amelynek egy ideje csapatkapitánya is lehetek. Köszönettel tartozom a játékostársaknak, nélkülük nem sikerült volna megvalósítani a célomat. Bár újabb célt nem tűztem ki magam elé, azért Lódi Tamás 102 gólos rekordját még szeretném átadni a múltnak, és remélem, hogy ezt követően is marad bennem néhány gól a nemzeti csapatban.

A svédek elleni szerdai mérkőzésen biztosan nem gyarapodik Dróth Zoltán góljainak száma, a Haladás ugyanis már az október második felében sorra kerülő Bajnokok Ligája-csoportkörre készül, ezért Sergio, Mullor Cabrera szövetségi kapitány visszaengedte a klubjához a csapatkapitányt. A többiekre viszont szerdán 16.45-től újabb erőpróba vár Veszprémben, a svédek elleni második meccset az M4 Sport élőben közvetíti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...