Döntetlent játszottak Vietnámban a férfi futsalosok
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. szeptember. 15., 17:15
Döntetlent játszottak Vietnámban a férfi futsalosok

A mieink Dróth Zoltán góljával szerezték meg a vezetést, de a házigazdák még a szünet előtt egyenlítettek, és a lefújásig nem is változott az eredmény.

Férfi futsalválogatottunk lejátszotta első nemzetközi mérkőzését a tavasszal kinevezett szövetségi kapitány, Sergio Cabrera irányításával. A spanyol szakember távoli helyszínen debütált, a vietnámi szövetség meghívására az ázsiai ország legnagyobb városába, Ho Si Minh-városba utazott a csapat. A hosszú repülőút és az öt órás időeltolódás megviselte a játékosokat, de másfél nappal az érkezés után máris meccs várt rájuk.

A találkozó küzdelmes játékot hozott, a vietnámiak a gyorsaságukra, mozgékonyságukra alapoztak, végig fegyelmezett védekezésre volt szükség ahhoz, hogy a dinamikai fölényüket ne tudják kihasználni. A mérkőzés első gólját a magyar válogatott szerezte a 7. percben: Dróth Zoltán lőtt egy védő szorításában, 9 méterről a hálóba (0-1). A folytatásban jól működött a védekezésünk, a félidő hajrájához közeledve azonban egyszer elcsúsztunk hátul, a hazaiak pedig góllal büntették ezt (1-1). A szünet előtt Rábl János lőtt még egy kapufát, de az eredmény nem változott a félidőig.

A második félidő is nagy csatát hozott, de gólt már nem, ami miatt inkább a mieink szomorkodhattak, mert üres kapus ziccerünk is volt a vezetés megszerzéséhez. A hajrában rövid időre mindkét csapat megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal támadásban, de ez sem vezetett eredményre, 1-1-gyel zárult az összecsapás.

– Hasznos mérkőzést játszottunk, amelyen több taktikai elemet is kipróbálhattunk élesben az edzések után – mondta a mérkőzés után Sergio Cabrera. – A csapat védekezésével elégedett vagyok, a játékosok igyekeztek megvalósítani a megbeszélteket, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A támadójátékkal kapcsolatban azonban van hiányérzetem, vasárnap meglátjuk, hogy egy más borítású, gyorsabb pályán sikerül-e előrelépni. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és a védekezésben nyújtott teljesítményével, érdemes külön kiemelni a 19 éves Gémesi Gergő teljesítményét, aki kezdőjátékosként nyújtott nagyszerű teljesítményt a kapuban.

A két csapat vasárnap ismét megmérkőzik egymással Ho Si Minh-városban.

Vietnám-Magyarország 1-1 (1-1)
Magyarország: Gémesi Gergő - Pál Patrik, Rábl János, Dróth Zoltán, Szalmás Zoltán
Cserék: Alasztics Marcell, Nagy Kevin, Szentes Bíró Tamás, Vas Ádám, Nagy Imre, Bencsik Roland, Sipos Gergő, Lux Gábor, Dorogi Benjámin


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...