Belgiumban játszik a vb-elitkörért a válogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. április. 10., 20:44
Belgiumban játszik a vb-elitkörért a válogatott

Szerdán este Belgiumban lép pályára férfi futsalválogatottunk a házigazdák ellen. Az oda-visszavágós párharc győztese kerül a 2024-es világbajnokság európai selejtezőjének legjobb 20 csapata közé.

A Turzó József vezette férfi futsalválogatott márciusban Izraelben 6-1-es győzelmet aratott, majd 1-1-es döntetlent játszott a horvátok ellen, és a második helyen jutott tovább vb-selejtező csoportjából. Az ősszel 20 válogatott részvételével kezdődő elitkör eléréséért oda-visszavágós pótselejtezőt kell játszania együttesünknek, méghozzá a remek erőkből álló belgák ellen.

Turzó József három helyen változtatott a legutóbbi keretén, Spandler Mátyás helyére az Aramis kapusa, az U19-es válogatottban a márciusi Eb-selejtezőkön remek teljesítményt nyújtó Gémesi Gergő került. Horváth Szabolcs egészségügyi problémák miatt visszavonult a válogatottól, Tatai József pedig továbbra sem bevehető, így Nagy Kevin és Szalmás Zoltán személyében két fiatal futsalos került az együttesbe.

– Továbbra is vannak hiányzóink, de így lehetőséget kaphatnak a rutinszerzésre a fiatal játékosok, akik a válogatott hosszú távú jövőjét jelenthetik. A belgák az utóbbi években nagyon sokat fejlődtek, ezt jelzi, hogy bajnokcsapatuk, az Anderlecht idén a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepel. Ellenfelünket gyors, dinamikus, remekül képzett játékosok alkotják, akik kiemelkedően teljesítenek az egy az egy elleni játékban, ennek megfelelően alakítjuk ki a taktikánkat is. A továbbjutásról két mérkőzés dönt, vagyis négy félidőnk van arra, hogy megvalósítsuk a tervünket. Ha mindkét mérkőzésen a tudásunk legjavát nyújtjuk, elérhetjük a célunkat a párharc végén – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar válogatott vasárnap utazott el a Brüsszel melletti szálláshelyére, hétfő este pedig már a találkozó helyszínén, az Anderlecht otthonában, az Alfasun Indoor Arénában edzett a csapat. A vb-selejtező párharc első felvonását szerda este 19.30-tól rendezik, míg a visszavágóra április 17-én 18.00 órakor kerül sor Berettyóújfaluban.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Krajcsi Bence (DEAC)
Alasztics Marcell (Haladás)
Gémesi Gergő (Aramis)

Mezőnyjátékosok:

Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)
Pál Patrik (Veszprém)
Bencsik Roland (Kecskemét)
Fekete Márk (Aramis)
Bíró Attila (Kecskemét)
Hajmási Milán (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Dávid Richárd (Kecskemét)
Fekete Olivér (Aramis)
Nagy Kevin (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...