A svédeket fogadják a férfi futsalosok, újabb fiatalok a keretben
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. október. 05., 11:10
A svédeket fogadják a férfi futsalosok, újabb fiatalok a keretben

Október 9-én és 11-én is pályára lép férfi futsalválogatottunk Veszprémben, mindkétszer a svéd együttes lesz az ellenfél.

A Sergio Mullor Cabrera eredményesen mutatkozott be a férfi futsalválogatott szövetségi kapitányaként, a csapat szeptember közepén egy győzelemmel és egy döntetlennel zárta a vietnámi túráját.

Magabiztos győzelemmel zártuk a vietnámi túrát

Magabiztos győzelemmel zártuk a vietnámi túrát

Férfi futsalválogatottunk a pénteki 1-1-es döntetlen után Vas Ádám, Pál Patrik, Nagy Kevin és Rábl János góljával 4-1-re legyőzte a vietnámiakat a két csapat Ho Si Minh-városban rendezett felkészülési mérkőzésén.

Tovább

Csütörtöktől ismét együtt készülnek a keret tagjai, jövő hétfőn és szerdán ugyanis két újabb nemzetközi felkészülési meccs vár az együttesre, mindkét napon a svédeket fogadjuk Veszprémben.

A mieink keretében történt néhány változás, a szakmai stáb folytatja a megkezdett fiatalítást, és újabb tehetséges játékosoknak adja meg a lehetőséget a bizonyításra, valamint egy-két rutinosabb futsalos is visszakerült a válogatottba.

– Elégedett vagyok az első két mérkőzésünkön nyújtott játékunkkal. Védekezésben kimondottan jól teljesítettünk, de azt is láttuk, hogy támadásban még sokat kell fejlődnünk, hogy elérjünk arra a szintre, amit kitűztünk magunknak – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor Cabrera. – A svédek elleni mérkőzések jó alkalmat teremthetnek az előrelépésre, hiszen várhatóan többet lesz nálunk a labda, és jobban kidomborodik majd, hogy milyen változtatásokra van szükség a támadójátékunk hatékonyságának növeléséhez. A svédek egyébként hasonló erőt képviselnek, mint mi, rengeteget fejlődött a válogatottjuk az előző években. A mi játékosaink rutinosabbak, ami előnyt jelenthet majd, a svédek legnagyobb ereje a jól szervezett védekezésben rejlik, és arra is figyelnünk kell, hogy a megszerzett labdákkal nagyon gyorsan érkeznek az ellenfél kapuja elé. Ismét meghívtam néhány fiatal játékost a keretbe, a célunk ugyanis az, hogy minél bővebb keretet építsünk a tétmérkőzésekre. A fiatalok ennek köszönhetően tudnak fejlődni, tapasztalatot és önbizalmat szerezni, a rutinosabb játékosok pedig szembesülhetnek azzal, hogy csak akkor lehetnek hosszú távon a keret tagjai, ha minden egyes összetartáson a maximumot hozzák ki magukból.

A válogatott október 9-én, hétfőn 18.00 órakor, október 11-én pedig 16.45-kor mérkőzik meg a svédekkel Veszprémben, a Március 15. utcai sportcsarnokban. A második mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A mérkőzésre szóló jegyek az mlsz.jegy.hu oldalon, vagy a mérkőzés előtt a helyszínen vásárolhatók meg 1000 forintos egységáron.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás)
Gémesi Gergő (Újpest)
Spandler Mátyás (Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Kovács Máté (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)
Fekete Márk (Kecskemét)
Nagy Kevin (MVFC)
Bencsik Roland (Kecskemét)
Tatai József (Veszprém)
Rábl János (MVFC)
Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátor)
Pál Patrik (Kecskemét)
Lux Gábor (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás)
Bartha Balázs (Nyírbátor)
Hadházi Sándor (Nyírbátor)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...