Magabiztos győzelemmel zártuk a vietnámi túrát
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2023. szeptember. 17., 14:20
Magabiztos győzelemmel zártuk a vietnámi túrát

Férfi futsalválogatottunk a pénteki 1-1-es döntetlen után Vas Ádám, Pál Patrik, Nagy Kevin és Rábl János góljával 4-1-re legyőzte a vietnámiakat a két csapat Ho Si Minh-városban rendezett felkészülési mérkőzésén.

Férfi futsalosaink a vietnámi túra utolsó teljes napján ismét megmérkőztek a házigazdák vb-selejtezőre készülő válogatottjával. Az első tíz percben kiegyenlített volt a mérkőzés, többet volt a magyar kapu előtt a labda, de mi jártunk közelebb a gólszerzéshez, kapufát lőttünk, és két-három nagy lehetőséget is kidolgoztunk.

A 13. percben megszereztük a vezetést is, Vas Ádám egy csellel tisztára játszotta magát a hazai kapu előtt, majd értékesítette a ziccert (0-1). A vietnámiak próbáltak még a szünet előtt egyenlíteni, de jól működött a védekezésünk, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, és amikor mélyebben kellett védekezni, azt is jól oldották meg a játékosok.

A fordulás után gyorsan megdupláztuk az előnyt, Pál Patrik szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (0-2). A hazaiak alig ocsúdtak fel, máris újabb gólt kaptak, ezúttal Nagy Kevin volt eredményes (0-3). Ebben a periódusban egyértelmű volt a magyar fölény, még az is belefért, hogy ziccereket hibázzunk. A játékrész felénél a hazaiak átálltak öt a négy elleni játékra támadásban, de nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezett védekezésünkkel, egy labdaszerzés után ráadásul Rábl János lőtt egész pályás gólt, amivel végérvényesen eldőlt a mérkőzés (0-4). A hajrában a hazaiak is örülhettek egy gólnak, sikerült eredményesen befejezni az egyik emberelőnyös támadásukat, de már csak szépíteni tudtak az eredményen, a magyar válogatott megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott (1-4).

– Elégedett vagyok a védekezésünkkel, hasonlóan stabilan játszottunk, mint az első meccsen, de talán még többször sikerült labdát szereznünk az ellenfél térfelén előtt, amiből több nagy helyzetet is kidolgoztunk. Támadójátékban is léptünk előre, ezt a négy gólunk is mutatja, de tovább fogunk dolgozni azon, hogy még hatékonyabb legyen a játékunk. Még sok munka vár ránk az első tétmérkőzésekig, de a legfontosabb, hogy jó úton indultunk el, ezt szeretnénk folytatni a következő időszakban is – mondta a mérkőzés után Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány.

Vietnám-Magyarország 1-4 (0-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Nagy Kevin, Vas Ádám
Cserék: Gémesi Gergő, Dorogi Benjámin, Lux Gábor, Rábl János, Nagy Imre, Pál Patrik, Sipos Gergő, Szentes Bíró Tamás, Bencsik Roland
Gólszerzők: Vas, Pál, Nagy K., Rábl


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján
Döntetlent játszottunk a svédekkel Somorján

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...

Vereséggel kezdtünk Szlovákiában
Meccsbeszámoló
Kétgólos vereséggel zártuk a szlovákiai tornát

Férfi futsalválogatottunk fordulatos első félidőt követően a szünetben 2-2-re állt a svédek ellen, és a fordulás után már nem változott az ...