Kétszer is fölényes győzelmet aratott Moldova ellen U19-es válogatottunk
Futsal Férfi utánpótlás   |   Szurkolók   |   2021. november. 16., 19:32
Kétszer is fölényes győzelmet aratott Moldova ellen U19-es válogatottunk

Miután hétfőn 10-0-ra felülmúlta Moldova csapatát a magyar U19-es futsalválogatott, kedden ismét összecsapott a két együttes. A második félkészülési mérkőzés is fölényes magyar sikert, 9-2-es győzelmet hozott.

Miközben a felnőtt válogatott Bosznia-Hercegovinával vívott páros mérkőzést, U19-es futsalosaink is pályára léptek a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban, az ellenfél Moldova volt. A Frank Tamás szövetségi edző által vezetett együttes a tervek szerint márciusban játssza le Eb-selejtező mérkőzéseit, a négycsapatos tornán a francia, a házigazda szerb és a szlovén együttes lesz a három ellenfele.

A hétfői első összecsapáson a vendégek térfelén megszerzett labdából Szatmári Ákos szerezte meg a vezetést az 7. percben. A 9. percben aztán egy gyors kontra végén Vitamaniuc Bartha Dávid is betalált, majd az 11. percben Szalmás Zoltán a kapust is kicselezve szemtelen gólt szerzett. A 13. percben Csercsa Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé, aki szép egyéni megmozdulásból talált be. Az első félidő így 4–0-s magyar vezetéssel ért véget.

A mérkőzésen végig domináló magyar csapat a második játékrészre sem kapcsolt kisebb fokozatra, sőt még hatszor eredményes volt Moldova ellen. A 25. percben Lipl Noel lőtte ki a bal felsőt éles szögből, nem sokkal később, a 28. percben pedig Kovács Máté bombázott a kapuba, maid pedig Dorogi Benjamin (33.) is eredményes volt. Ezt követően öt a négy elleni játékkal próbálkozott csapatunk, aminek következtében a 36. percben a vészkapus mezét viselő Lipl Noel megszerezte 8. gólunkat is. Kardos Olivér (37.) pedig egy pontrúgást követően volt eredményes. A 10–0-s végeredményt Szalmás Zoltán állította be a 39. percben.


A keddi visszavágón szintén erősen kezdett a magyar válogatott, amely a vezetést a 7. percben szerezte meg Gerencsér Antal révén. A második találatra sem kellett sokat várni, a 9. percben Csercsa Gergő szép egyéni megoldással duplázta meg előnyünket. Két perccel később aztán egy szögletből felzárkóztak a moldávok, de még abban a percben Szatmári Ákos (11.) lövésének köszönhetően ismét kétgólos előnybe kerültünk. Kevesebb, mint öt perccel a félidő vége előtt Csercsa Gergő gólpasszt is jegyzett miután labdáját Dorogi Benjamin (16.) a kapuba továbbította. De a szünet előtt még két újabb magyar gólt is láthattunk, a 19. percben előbb Gerencsér Antal fejezett be magabiztosan egy akciót, majd Kovács Máté (20.) bombázott a kapuba, így 6–1-es magyar vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A hetedik gólunkat Dorogi Benjamin szerezte a kapus felett átemelve a labdát, a 23. percben. A 28.-ban viszont ismét Moldova volt eredményes, egy berúgást követően Meleca Pavel lőtt hatalmas gólt. A nyolcadik magyar találatot szintén egy pontrúgásból felépített támadásból szerezte Szatmári Ákos a 34. percben. A 35. percben pedig Szalmás Zoltán növelte tovább előnyünket. A lefújásig újabb gól már nem született, így kedden is fölényes, 9–2-es magyar sikernek örülhettünk.

 Bíztam abban a két találkozó előtt is, hogy jobbak leszünk Moldovánál és ez be is igazolódott. Azt azonban nem gondoltam, hogy ilyen arányban múljuk felül őket, de azért ezt a sikert óvatosan kezeljük, most a szerencse is velünk volt. A második találkozón már nehezebb volt feltörni a moldáv csapatot. Arra jó volt ez a két mérkőzés, hogy újra együtt voltak a fiúk, érezték a ritmust és dinamikát, ami a nemzetközi szinthez kell. Nagyon sokat kellene még közösen készülnünk az Eb-selejtezőkre, ahol erős csapatokkal fogunk megküzdeni. Remélem, hogy fel fogunk tudni készülni, mert látszik a két év kihagyás a válogatotton, amit a vírus okozott, de a mostani két mérkőzés mutatja, hogy van potenciál a csapatban – nyilatkozta a találkozót követően Frank Tamás szövetségi edző.

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Nyerges András (Aramis)
Molnár Gábor (Aramis)

Mezőnyjátékosok:

Vitamaniuc Bartha Dávid (Haladás)
Kovács Máté (Haladás)
Gerencsér Antal (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)
Panyi Kristóf (Újpest FC)
Lipl Noel (TF)
Béres Dominik (Újpest)
Szatmári Ákos (MVFC)
Dorogi Benjamin (Veszprém)
Véghelyi Balázs (MFA)
Csercsa Gergő (Gyulaháza Futsal)
Kardos Olivér (Rubeola FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal U19: a szerbek nyerték a visszavágót
Futsal U19: a szerbek nyerték a visszavágót

Férfi U19-es futsalválogatottunk a szerdai 1-1-es döntetlen után csütörtökön 3-1-es vereséget szenvedett a szerbek elleni kecskeméti felkészülési ...

Futsal: Kecskeméten fogadja a szerbeket az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Nyíregyházán fogadják az ukránokat U19-es futsalosaink

Férfi U19-es futsalválogatottunk a szerdai 1-1-es döntetlen után csütörtökön 3-1-es vereséget szenvedett a szerbek elleni kecskeméti felkészülési ...