Futsal: Szerdán kezdi meg az Eb-selejtezőket az U19-es válogatott
Futsal Férfi utánpótlás   |   Szurkolók   |   2022. március. 15., 16:12
Futsal: Szerdán kezdi meg az Eb-selejtezőket az U19-es válogatott

U19-es futsalválogatottunk szerdán, csütörtökön és szombaton játssza le Európa-bajnoki selejtezőit Szerbiában. A négyes csoport első helyezettje jut ki a spanyolországi Európa-bajnokságra.

A Frank Tamás vezette együttes szerdán 19.30-kor a szlovénok ellen kezdi meg szereplését az Eb-selejtező tornán, csütörtökön 19.30-kor a házigazda szerbek következnek, majd szombaton 16.00 órakor a francia válogatott elleni találkozóval zárul a négyes torna, melynek minden mérkőzését a Belgrádtól délre fekvő Vrnjacka Banján rendezik meg.

A keret tagjai szombat óta együtt készülnek, és hétfőn utaztak el a mérkőzések helyszínére. A tétmeccsek előtti napokban betegségek is nehezítették a szakmai stáb dolgát, egyelőre kérdéses, hogy a 12 fős keret minden tagja bevethető lesz-e szerdán.

– Nehéz felkészülésen vagyunk túl, hiszen 2020 elején kezdtük el a közös munkát ezzel a korosztállyal, és rögtön az első összetartás után egy közel kétéves kényszerszünet következett, a járvány miatt minden tervezett összetartásunk elmaradt – mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás. – Tavaly ősszel újrakezdtük a munkát, de azóta is maradtak el edzőtáboraink és mérkőzéseink, ezért végül úgy futunk neki a selejtezőnek, hogy egyetlen mérkőzésen sem láttuk a játékosokat hasonló képességű riválisok ellen. A franciák kiemelkednek az ellenfeleink közül, ők számítanak a torna esélyesének, a másik két rivális, Szlovénia és Szerbia nagyjából hozzánk hasonló szintet képvisel. Nehéz elvárásokat támasztani ilyen előzményeket követően, de bízom benne, hogy eredményesen kezdjük a tornát, és még az utolsó játéknap előtt is versenyben lehetünk a továbbjutásért.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Nyerges András (Aramis SE)
Molnár Gábor (Aramis SE)

Mezőnyjátékosok:

Kovács Máté (Haladás VSE)
Szalmás Zoltán (Haladás VSE)
Gerencsér Antal (Haladás VSE)
Vitamaniuc Barta Dávid (Haladás VSE)
Fellembek Zétény (Veszprém Futsal)
Dorogi Benjámin (Veszprém Futsal)
Kovács Balázs (Rubeola FC)
Szatmári Ákos (MVFC Berettyóújfalu)
Lipl Noel (TFSE-BESTRONG)
Csercsa Gergő (Gyulaháza Futsal)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal U19: a szerbek nyerték a visszavágót
Futsal U19: a szerbek nyerték a visszavágót

Férfi U19-es futsalválogatottunk a szerdai 1-1-es döntetlen után csütörtökön 3-1-es vereséget szenvedett a szerbek elleni kecskeméti felkészülési ...

Futsal: Kecskeméten fogadja a szerbeket az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Nyíregyházán fogadják az ukránokat U19-es futsalosaink

Férfi U19-es futsalválogatottunk a szerdai 1-1-es döntetlen után csütörtökön 3-1-es vereséget szenvedett a szerbek elleni kecskeméti felkészülési ...