Marco Rossi: Bátran kell futballoznunk Athénban
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. október. 08., 17:17
Marco Rossi: Bátran kell futballoznunk Athénban

Férfi A-válogatottunk pénteken Athénben lép pályára harmadik Nemzetek Ligája-összecsapásán, a házigazda görögök ellen. A csapat közös felkészülésének első teljes napján Marco Rossi szövetségi kapitány tartott Telkiben sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Willi Orban és Nagy Ádám is.

A magyar válogatott szeptemberben, a Groupama Arénában látványos gólokat szerezve 2-1-re legyőzte a görögöket, így két forduló után mindkét csapat három-három ponttal áll a Nemzetek Ligája-csoportban, a hatpontos finnek mögött és a pont nélkül álló észteket megelőzve.

Marco Rossi hétfői sajtótájékoztatójának elején gratulált a Preisinger Sándor vezette U17-es válogatottnak, amely veretlenül, kapott gól nélkül nyerte meg Eb-selejtező csoportját a napokban.

A szövetségi kapitány saját csapatáról elmondta: hétfő délutánra mindenki megérkezett Telkibe, a kerettagok közül egyelőre csak Nagy Gergely nem teljesen egészséges, ő jelenleg egy betegségből lábadozik. A keret egy része ma délután teljes értékű edzésen vesz részt, a többiek regeneráló jellegű feladatokat kapnak.

- Annyival könnyebb dolgunk van, hogy túl vagyunk egy győztes mérkőzésen, ami természetesen jót tesz a csapatszellemnek - fogalmazott a szövetségi kapitány. – Időközben a bajnokságból eltelt jó néhány forduló, javult a játékosok erőállapota, és Willi Orban csatlakozása is erősítést jelent a válogatottnak. A görög csapatot jól ismerjük, a hazai találkozón is láthattuk, hogy technikailag képzett játékosokból áll. Annyiban más mérkőzés vár ránk, mint a múlt hónapban, hogy a görögök várhatóan sokkal agresszívebben, támadóbb felfogásban lépnek majd fel ellenünk. Ahhoz, hogy elviseljük a nyomást, megfelelő lelkiállapotra és egyéniségekre lesz szükség a pályán. Bátran kell futballoznunk, nem szabad megijednünk a körülményektől, és a hangulattól. Egyszer már nyertünk Görögország ellen, tehát az alapok adottak, mindent meg kell tennünk, hogy idegenben is jól szerepeljünk ellenük. Észtország más stílusú futballt képvisel, mint a görögök, de ellenük is ugyanazt a hozzáállást és mentalistást kell a pályára vinnünk, mint a Görögország elleni hazai mérkőzésünkön.



A sajtótájékoztató második részében Nagy Ádám kapott újságírói kérdéseket, melyekre válaszolva elmondta: a szeptemberi, görögök elleni győztes meccs után jó a hangulat az edzőtáborban, a siker jelentette pozitív töltet jól érzékelhető a játékosokon.

– Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni a görögök elleni hazai meccset, bízom benne, hogy hasonlóan tudjuk folytatni szereplésünket. Budapesten kicsit átadtuk a területet, a görögök kontrollálták a mérkőzést. Ez a mi hibánk is, a visszavágón nem szabad ekkora teret hagyni nekik. A kinti meccsen is egész biztosan ők akarnak majd irányítani, ezt kell megakadályoznunk majd. Nehéz és rendkívül fontos meccs vár ránk, szeretnénk jó eredménnyel utazni az észtek elleni mérkőzésre – mondta Nagy Ádám, majd elárulta: a keret többi tagjához hasonlóan ő is nagyon örült annak, hogy Willi Orbannal erősödött a válogatott.

A sajtótájékoztató utolsó részében az RB Leipzig védője válaszolt a kérdésekre, aki elárulta: bár korábban tanult magyarul, a tudása mára megkopott, viszont mindent megtesz majd annak érdekében, hogy mielőbb felfrissítse azt. 

- Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem Lipcsében, rengeteg jót hallottam a válogatottról és a szövetségi kapitány munkájáról. Nem volt egyszerű a döntés, ezért is tartott ilyen sokáig, mire meghoztam. A görögök elleni meccs volt az a pont, amikor végleg úgy határoztam, hogy a magyar válogatott színeiben szeretnék játszani. Jó néhány fontos nemzetközi meccs van a hátam mögött, az ezeken megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban. Készen állok a feladatra, szívesen játszanék már pénteken a csapatban, ha a szövetségi kapitány szerepet szán nekem. A válogatottban játszani más érzés, mint egy klubcsapatban, másfajta érzelmek kerülnek előtérbe, és ez engem is rendkívül motivál - fogalmazott Orban, majd hozzátette: a válogatottnál kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy kialakuljanak a megfelelő automatizmusok a játékban, de megfelelő alázattal pótolható az összeszokottság hiánya.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...

Nem ért pontot a jó teljesítmény Görögországban
Meccsbeszámoló
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...