Csodás gólokkal győztük le a görögöket

2018. szeptember. 11., 22:22   |    

Csodás gólokkal győztük le a görögöket

Férfi A-válogatottunk megnyerte első hazai Nemzetek Ligája-mérkőzését: Sallai Roland és Kleinheisler László látványos góljaival 2-1-re győztük le a görögöket.

Marco Rossi szövetségi kapitány három helyen változtatott a szombati, finnek elleni kezdőcsapaton, bekerült Bese Barnabás, Nagy Ádám és Varga Roland is az együttesbe. Míg mi 1-0-ás vereséggel kezdtük a Nemzetek Ligája-sorozatot, a görögök 1-0-ra nyerni tudtak Észtországban, ezért számunkra volt fontosabb a három pont begyűjtése.

A mérkőzés majdnem üres lelátók előtt kezdődött meg, az UEFA még az előző Eb-selejtező sorozatban rótt zárt kapus büntetést a magyar válogatottra, ezt most töltöttük le. Az UEFA szabályai szerint ilyen esetben a vendégcsapat szurkolói kapnak egy kisebb jegykontingenst, így fordulhatott elő, hogy 62 görög drukker a helyszínen láthatta a találkozót.

A görögök kezdték valamivel aktívabban a mérkőzést, az első nagy helyzetüket 10 perc játék után alakították ki: Fortunisz lőtt néhány csel után a bal sarok mellé. A 15. percben viszont nagyszerű góllal szerzett vezetést a magyar válogatott, Kovács István ívelt a görög tizenhatoson belülre, előbb Varga Roland, majd Szalai Ádám, végül Bese Barnabás fejelte tovább a labdát, ami Sallai Roland elé került, a Freiburg légiósa pedig 13 méterről a léc alá bombázott (1-0).

A görögök mezőnyfölényt harcoltak ki a folytatásban, és csakhamar kiegyenlítettek: a 18. percben Fortunisz ívelt szabadrúgásból a kapunk elé, Konsztantinosz Manolasz ugrott fel lesgyanús helyzetben Lang Ádám mellett, és a bal felső sarokba fejelte a labdát (1–1).

Az egyenlítés után kellett némi idő, mire a mieink mezőnyben magukra találtak, addig a görögöknek voltak kisebb lehetőségeik. A félidő hajrájához közeledve kiegyenlítődött mezőnyben a játék, sőt, a 43. percben a kapujuk elé szögeztük a görögöket, több lövésünket is blokkolták a vendégek, de nem tudtak felszabadítani. Végül Kleinheisler László elé került a labda, ő pedig 22 méterről a bal felső sarokba bombázott, beállítva a félidei eredményt (2-1).

A szünetben a görögök kettőt cseréltek, Marco Rossi nem változtatott a magyar csapat összetételén. A vendégek kezdték jobban a második játékrészt, nehezen tudtuk kihozni a térfelünkről a labdát, az 53. percben Toroszidisz egy szabadrúgás utáni fejese kevéssel tévesztett célt. Az első negyedóra után kiegyenlített lett a mérkőzés, több ellentámadásunk is kecsegtetően indult, de nem tudtuk ismét bevenni a görög kaput. A 62. percben Lovrencsics Gergő állt be Varga Roland helyére, Bese Barnabás egy sorral feljebb lépett, a Ferencváros szélsője pedig a védősorba húzódott vissza. A 69. percben Szalai Ádám is elhagyta a pályát, Eppel Márton állt be a helyére. A görögöknek volt sürgősebb, többet birtokolták a labdát, a 72. percben Pelkasz lövését ütötte szögletre Gulácsi, nem sokkal később Mitroglu próbálkozásánál hárított a magyar kapus.

Az utolsó negyedóra elején Kleinheisler szabadrúgása okozott nehézséget Barkasz kapusnak, a hajrá viszont a görögöké volt, ám a magyar válogatott elszántan védekezett, és tartotta a 2-1-es eredményt. A háromperces hosszabbítás végéig a görögök nem tudták gólra váltani egyik lehetőségüket sem, így a magyar válogatott megnyerte első hazai Nemzetek Ligája-mérkőzését.

A csoport másik mérkőzésén Finnország 1-0-ra legyőzte az észteket, így két forduló után hat ponttal vezeti a csoportot. A mieink - holtversenyben a görögökkel - három ponttal a második helyet foglalják el, az észtek pont nélkül állnak.

Magyarország-Görögország 2-1 (2-1)
Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila – Nagy Ádám – Varga Roland (Lovrencsics Gergő, 62.), Kleinheisler László, Kovács István (Pátkai Máté, 80.), Sallai Roland – Szalai Ádám (Eppel Márton, 69.)
Görögország: Barkas – Torosidis, Manolas (Ikonomu, 52.), Papastathopulos, Cavellas (Likojannisz, 46.)– Kurbelis, Buhalakis – Christodulopulos, Fortunis, Pelkas – Donis (Mitroglu, 46.)
Gólszerző: Sallai a 15., Kleinheisler a 43., ill. Manolasz 20.


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink