Jó játékkal kezdené az évet az A-válogatott
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. március. 22., 19:06
Jó játékkal kezdené az évet az A-válogatott

Várhatóan Gulácsi és Otigba is kezdő lesz Kazahsztán ellen péntek este 19 órától a Groupama Arénában. A szövetségi kapitány nem számít könnyű mérkőzésre.

Férfi A-válogatottunk csütörtök délután megtartotta idei első mérkőzése előtti utolsó edzését. Georges Leekens szövetségi kapitány a hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, hogy még nem döntött a kezdő tizenegyről, de az biztos, hogy Gulácsi lesz a kapuban, valószínűleg Otigba is játszani fog, a csapatkapitányi karszalagot pedig továbbra is Dzsudzsák Balázs viseli majd.

- Otigbának ez lesz a debütálása a válogatottban, ami mindig nehéz. Éppen ezért nem szabad túlzott elvárásokat állítani vele szemben - fogalmazott Georges Leekens. - Szerettem volna három belső védővel kezdeni, de a hiányzók miatt ezt végül elvetettem. A játékrendszert ugyanis mindig a rendelkezésre álló játékosokhoz kell igazítani.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy nem szabad abba a hibába esni, hogy könnyű ellenfélnek tekintjük Kazahsztánt.

- Kazahsztánnak jó csapata van. Emlékszem, amikor a belga válogatottal játszottunk ellenük: a félidőben 0-0 volt az állás, de akár 2-0-ra is vezethettek volna. Egyébként pedig ma már nincsenek kis csapatok, mindenki ellen nagyon nehéz nyerni. Ezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk tavaly - mondta Georges Leekens.

Gulácsi Péter szinten az ellenfélről beszélt illetve arról, hogy mi a csapat célja a pénteki mérkőzésen.

- A kazahok fizikálisan erősek és a széleken próbálnak a védelem mögé kerülni, sokat ívelgetnek be a kapu elé. Mi viszont szeretnénk minél többször eljutni a tizenhatosukig, hogy ott helyzetbe hozhassuk a támadóinkat. Szeretnénk nem csak jó eredménnyel, de jó játékkal is kezdeni az új évet
- fogalmazott a Bundesligában remek formában játszó kapus.

Otigba Kennethet természetesen várható debütálásról kérdezték az újságírók.

- Jól érzem magam a válogatottnál. Annak ellenére, hogy számomra új a közeg, nem készülök másképp, mint a többi meccsemre. Most is a maximumot akarom nyújtani ugyanúgy, mint minden mérkőzésen. Nagy út vezetett idáig, sokszor voltam fent és lent is, úgyhogy izgatottam várom a pénteki meccset, bár ez úgy vélem, mindannyiunkra igaz - fogalmazott a Ferencváros védője.

A kazah válogatott hivatalos edzése előtt megtartott sajtótájékoztatón Stanimir Stoilov szövetségi kapitány elmondta: Georges Leekens személyében Európa egyik legjobb edzője irányítja a magyar válogatottat. A kazahok nemrégiben kinevezett bolgár szakvezetője szerint az eredmény másodlagos lesz ezen a mérkőzésen, sokkal inkább a mutatott teljesítményre lesz kíváncsi csapata részéről. Hozzátette: három tapasztalt kulcsjátékosa sérülés miatt hiányzik, ez azonban lehetőséget ad arra, hogy fiatalokat építsen be a csapatba, és a Nemzetek Ligájára ütőképes együttest építsen. 

A két csapat pénteken 19 órakor lép pályára a Groupama Arénában.

A-válogatott: Jegyinformációk Kazahsztán és Skócia ellen

A-válogatott: Jegyinformációk Kazahsztán és Skócia ellen

A magyar válogatott március 23-án (19.00) Kazahsztánt, március 27-én (20.00) Skóciát fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. Jegyinformációk a két mérkőzésre.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...

Nem ért pontot a jó teljesítmény Görögországban
Meccsbeszámoló
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...