Hangya: A mai több, mint egy barátságos mérkőzés

2018. március. 26., 20:00   |    

Hangya: A mai több, mint egy barátságos mérkőzés

Férfi A-válogatottunk megtartotta a skótok elleni mérkőzést megelőző utolsó edzését. A tréningen minden játékos részt vett, Németh Krisztián és Hangya Szilveszter pedig az újságírók kérdéseire is válaszolt.

A szokásoknak megfelelően Georges Leekens állt elsőként a sajtó rendelkezésére. A szövetségi kapitány elmondta: az a legfontosabb, hogy a kazahok ellen elkövetett hibák a jövőben ne forduljanak elő, főleg olyan egyéni hibák ne, amelyeknek egyenes következménye kapott gól lesz. 

– Lesznek változások a kazah meccshez képest, új játékosokat is szeretnék megnézni. Ezek a felkészülési mérkőzések ezt a célt is szolgálják – fogalmazott Georges Leekens. – A jövőben nem követhetünk el olyan hibákat, mint legutóbb, ezek sokkolóak voltak a szurkolók, a csapat és a stáb számára is. A mai edzést követően nézzük majd meg, hogy mely játékosok vannak a legjobb állapotban, és a mai teljesítmény alapján döntök majd a holnapi kezdőcsapatról. 

A szövetségi kapitány a holnapi ellenfélről is beszélt.

– A skótok már nem a korábban rájuk jellemző stílusban játszanak, hanem sokkal kombinatívabb módon. A Costa Rica elleni meccsüket alaposan kielemeztük, hogy minél jobban felkészüljünk belőlük. Erős csapatot alkotnak, ráadásul kikaptak a legmagasabb szintet képviselő Costa Ricától, így kedd este egész biztos, hogy ők is mindenképp nyerni szeretnének. 

A játékosok képviseletében Hangya Szilveszter elmondta, hogy a csapat számára sokkal több lesz a Skócia elleni mérkőzés, mint egy barátságos meccs. 

– A holnapi meccs egy utolsó lehetőség arra, hogy újra magunk mögé állítsuk a szurkolóinkat és hogy elhiggyük ismét, hogy tudunk nyerni. Szóval a holnapi nekünk nem egy barátságos meccs lesz, sőt igen komoly tétje lesz számunkra.

Németh Krisztián is hasonlóan vélekedett.

– Egymással is alaposan kibeszéltük a pénteki hibákat, hiszen a legfontosabb, hogy tanuljunk ezekből és javítsuk őket a skótok elleni meccsen. Szilveszterrel pedig maximálisan egyetértek abban, hogy úgy kell teljesítenünk, hogy a szurkolóinkat ismét magunk mögé állítsuk – mondta a New England Revolution légiósa.

A Skócia elleni felkészülési mérkőzés kedden 20:00-kor kezdődik a Groupama Arénában. 


Főszponzoraink
Szponzoraink