Döntetlen Fehéroroszország ellen
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2018. június. 06., 21:23
Döntetlen Fehéroroszország ellen

Először nem kapott ki a magyar labdarúgó-válogatott Georges Leekens irányításával: a nemzeti együttes 1–1-es döntetlent játszott szerdán Fehéroroszország csapatával felkészülési mérkőzésen, Bresztben.

A kazahok és a skótok elleni balul sikerült felkészülési mérkőzések után Georges Leekens szövetségi kapitány nemcsak a játékosok egy részét cserélte le a fehéroroszok elleni összecsapásra, hanem játékrendszert is váltott: a kezdeti 4-4-2, vagy a skótok elleni 3-4-3-at követően ezúttal 4-3-3-as összeállításban küldte pályára csapatát. 

A magyar együttes jól kezdte a mérkőzést, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de igazi helyzetet nem tudott kialakítani, hiányoztak a jó egyéni megoldások, illetve a csapatszintű támadójáték is. 

A hazaiak kontrái után olykor veszélybe került a magyar kapu is, de azt nem lehet mondani, hogy érett volna a fehérorosz gól, mégis így történt: a 26. percben egy bal oldali szögletet követően Szaroka találta a kapunkba (1–0), három perccel később azonban Varga Roland révén a magyarok is pontrúgást követően voltak eredményesek (1–0). Ez jót tett a magyar csapatnak, amely a félidő hajrájában némi fölénybe került, de gólt nem sikerült szerezni.

A szünet után a belga szakember pályára küldte Vadócz Krisztiánt, aki 2430 nap elteltével öltötte magára újra a válogatott mezt.

A játék képe viszont nem a reményt keltő első félidei hajrá szerint folytatódott. A fehérorosz válogatott átvette a mérkőzés irányítását, többször is nagyot védett Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, aki meccsben tartotta a csapatot, amely ugyanakkor támadásban továbbra sem tudott felpörögni, így nem volt esélye a győzelemre.

Bosszantó, hogy ismét egy pontrúgás után kaptunk gólt, látszik, hogy a védekezésen tovább kell dolgoznunk. Annak viszont örülök, hogy amikor hátrányba kerültünk, nem lehajtott fejeket láttam, hanem a csapat megrázta magát,és rögtön egyenlített. Összességében nem vagyok elégedetlen, fontos volt, hogy eredményesek tudjunk lenni, különösen azok után, hogy hátrányba kerültünk. A védelmünk jól teljesített, különösen Gulácsi. Ki kell elemeznünk a hibákat, de máris az előttünk álló, Ausztrália elleni meccsre kell koncentrálnunk – értékelte a mérkőzést Georges Leekens szövetségi kapitány. 

Fehéroroszország–Magyarország 1–1 (1–1)
Breszt, 9000 néző, v.: Lapocskin (orosz)
gólszerzők: Szaroka (26.), illetve Varga R. (29.)
sárga lap: Pátkai (88.), Varga J. (88.)
    
Magyarország: Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Vinícius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János - Elek Ákos (Pátkai Máté, 70.), Nagy Ádám (Vadócz Krisztián, a szünetben) - Varga Roland, Kleinheisler László (Varga József, 78.), Dzsudzsák Balázs (Sallai Roland, 65.) - Szalai Ádám (Böde Dániel, 65.)

Magyarország–Ausztrália

A magyar válogatott június 9-én, 17.30 órakor a vb-résztvevő Ausztráliát fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában.

Az ausztrálok elleni találkozóra a Szurkolói Klub (SZK) tagjai május 20-án, vasárnap 10.00 órától vehetnek jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók május 22-én, kedden 10.00 órától juthatnak hozzá belépőikhez.

A belépők elhelyezkedéstől függően 2500, 3000, 5000 forintba kerülnek a mérkőzésre. Az SZK-tagok számára élnek a klubtagsággal járó 15-25%-os vásárlási kedvezmények.

A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával egyrészt interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, másrészt személyesen közel 350 értékesítési ponton a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg.
Szurkolói kártya nélkül – személyazonosításra alkalmas igazolvány bemutatása mellett – az alábbi helyszíneken lehet személyesen belépőket vásárolni:

• Ticket Express Bálna: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. 
• Kórház utcai Stadion, Békéscsaba, Kórház utca 4-6.
• ZTE Aréna: Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

Külföldi állampolgárok (kivéve az ausztrál szurkolókat) utalványt vásárolhatnak a hazai szektorokba, amelyet a találkozó helyszínén – útlevelük bemutatásával – válthatnak át hivatalos meccsjegyre.

A jegyvásárlás szabályai

A meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon történő jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség, akárcsak a Ticket Express partnerirodáiban történő vásárláshoz. Kártya nélkül személyes azonosításra alkalmas igazolvány bemutatásával lehet belépőket vásárolni a fent jelölt helyszíneken. A vonatkozó jogszabálynak (A sportról szóló 2004. évi I. törvény 72. §-ának) megfelelően szurkolói kártya nélküli vásárlásnál minden esetben egyéni személyi azonosításra van szükség, ezért ilyen módon csak saját részre lehet belépőket venni. Sokan szeretnének szurkolói kártyával nem rendelkező családtagjuknak jegyet vásárolni, mások meghatalmazással, vagy egy másik személy irataival érkeznek a jegyértékesítés helyszínére. Aki nem rendelkezik szurkolói kártyával, annak azonosítása nem történt meg, így az előbb felsorolt esetekben az ablakoknál – a jogszabály előírásának megfelelően – nem fogják kiszolgálni. Egy személy maximálisan hat jegyet vásárolhat a mérkőzésekre.

A jegyértékesítéssel kapcsolatos kérdésekben az alábbi elérhetőségeken lehet további információkhoz jutni:

Ticket Express Ügyfélszolgálat
Telefon: +36-30-508-0999
E-mail: mlsz@tex.hu 

Az ügyfélszolgálat munkanapokon 9 és 17 óra között, szombaton 10 és 15 óra között fogadja szurkolóink kérdéseit.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...

Nem ért pontot a jó teljesítmény Görögországban
Meccsbeszámoló
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ ...