Túl nagy falat volt a vb-címvédő
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 04., 19:17
Túl nagy falat volt a vb-címvédő

A magyar válogatott az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén 2-0-ás vereséget szenvedett Gelsenkirchenben a német válogatottól.

Bernd Storck szövetségi kapitány a legtöbb poszton azokat a játékosokat jelölte a kezdőbe, akik az utóbbi időszakban a legtöbb lehetőséget kapták a válogatottban: Király Gábor előtt a Fiola, Guzmics, Lang, Kádár védőnégyes kapott helyet, Nagy Ádám és Pintér Ádám futballozott a középpálya tengelyében, előttük a Dzsudzsák, Kleinheisler, Lovrencsics trió felelt a támadások építéséért, Szalai Ádám pedig a befejező csatár pozíciójában futballozott.

Magyar szempontból ijesztően kezdődött a mérkőzés, a németek már az 1. percben betaláltak a kapunkba, szerencsére a játékvezető les miatt érvénytelenítette a szabályosnak tűnő találatot. Az első tíz percben nem állt össze a védekezésünk, nem tudtuk megtartani a labdákat, a németek pedig egymás után vezették a veszélyes akciókat. Az első magyar lehetőséget az első negyedóra végén jegyezhettük fel, Dzsudzsák Balázs 17 méteres lövését Neuer kapus védte.

A folytatásban feljött a magyar válogatott, egy-két alkalommal eljutottunk a német tizenhatosig, de alapvetően a hazaiak irányították a találkozót. Bár ellenfelünk közel sem volt olyan veszélyes, mint a találkozó elején, a 39. percben megszerezte a vezetést, egy lesgyanús szituációt követően, a balról érkező labda a Götzével visszafutó Lang Ádám lábáról került a hálóba, így alakult ki az 1-0-ás félidei eredmény.

A fordulás után az első félidő második felének közepes tempójában futballoztak a csapatok, a magyar válogatott nem adta fel a támadások lehetőségét, s ha kimondottan nagy helyzeteket nem is sikerült kialakítania, egy-egy megindulásunkkal munkát adtunk a német védelemnek.

Bernd Storck az 59. percben használta ki első cserelehetőségét, a sokat dolgozó Pintér Ádámot váltotta Gera Zoltán. A 63. percben megszületett a németek második gólja, Gomez fejelt kapura egy előreívelt labdát a balösszekötő helyéről, 7 méterről, Király vetődve védett, de a hosszú oldalon Thomas Müller érkezett, és közelről a hálóba passzolt (2-0). A találat után Priskin Tamás váltotta Szalai Ádámot, és rögtön az első labdaérintéséből megpróbálkozott egy lövéssel, nem is járt messze a gólszerzéstől.

A németek nem diktáltak nagy iramot, de így is magabiztosan tartották kézben a mérkőzést, továbbra is többet birtokolták a labdát, mint a mieink. A 82. percben újoncot avattunk, Fiola Attila helyére az Eb-keret meglepetésembere, Bese Barnabás állt be, míg Kleinheislert Stieber Zoltán váltotta. A hajrá jelentős izgalmakat már nem hozott, a német válogatott megérdemelt győzelmet aratott, míg a mieink abból meríthetnek erőt, hogy a mérkőzés rövid periódusaitól eltekintve a világbajnoki címvédő nem játszott jelentős fölényben ellenünk.

Németország-Magyarország 2-0 (1-0)
Németország: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Emre Can, 46.) – Khedira (Mario Gomez, 46.), Kroos (Sané, 68.) – Götze (Podolski, 79.), Draxler (Schürrle, 59.), Özil – Müller (Schweinsteiger, 68.)
Magyarország: Király Gábor - Fiola Attila (Bese Barnabás, 82.), Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Nagy Ádám, Pintér Ádám (Gera Zoltán, 59.) - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 82.), Lovrencsics Gergő - Szalai Ádám (Priskin Tamás, 64.)
Gólszerző: Lang (öngól) a 39, Müller a 63. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...