Tartanak tőlünk a belgák
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 25., 17:58
Tartanak tőlünk a belgák

Marc Wilmots belga szövetségi kapitány és Axel Witsel is óvatosan fogalmazott a magyar válogatott elleni Eb-nyolcaddöntő kapcsán a belgák szombati sajtótájékoztatóján.

Belgium egyike az öt-hat európai nagycsapatnak, ezért teljesen rendben van, hogy favoritnak tartanak bennünket - fogalmazott Marc Wilmots. - A magyarok ellen kontrollálnunk kell a labdát, támadnunk, dominálnunk, hogy elérjük a negyeddöntőt. Labdatartással kell kifárasztanunk a magyar játékosokat, és akkor az utolsó métereken teret nyerhetünk. Nagyon kompakt  a magyar védelem, ezért türelmesnek kell lennünk a támadásaink során. Magasak az elvárások, de ez a nyomás a torna elejétől jelen van.

Ha nem nyerünk a magyarok ellen, sok kritikát fogunk kapni, ezért úgy kell tekintenünk őket, mint egy nagy futballnemzetet. Egyénenként jobb teljesítményt várok a játékosaimtól, erről beszélgettem is velük, de ehhez az első perctől kezdve koncentrálnunk kell. Száz százalékot fogunk kiadni magunkból a meccsen, mert tovább akarunk jutni. Szeretnénk elkerülni a tizenegyeseket. Addig akarunk menetelni az Eb-n, amíg csak tudunk.

A csapat középpályása, Alex Witsel is kiemelte: hiba lenne félvállról venni a magyar válogatottat, mindenki kemény mérkőzésre számít vasárnap este.

- Nem számítunk könnyű meccsre, itt már nem engedhetünk meg magunknak egy gyengébb teljesítményt, mert itt már nem lehet javítani: ha nem nyerünk, kiesünk. Nem szabad lenéznünk a magyarokat, megérdemelték a továbbjutást, fizikálisan erősek, jól szervezettek, keményen dolgoznak a pályán, és több csapatrészük is nagyon veszélyesek lehet. Figyelnünk kell védekezésünkre is, hiszen ellenfelünk hármat rúgott a portugáloknak, ami figyelmeztető jel. Papíron mi vagyunk az erősebbek, de a pályán ezt nehezebb lesz továbbjutásra váltani. Ettől függetlenül tovább kell jutnunk holnap és akkor bármit elérhetünk az Eb-n - fogalmazott Witsel, aki Dzsudzsák Balázst emelte ki, mint a magyar válogatott egyik legveszélyesebb játékosát, és az évekig Belgiumban futballozó Juhász Rolandról is jó véleménnyel volt.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...