Naivan kezdtünk, nem jött be a kockáztatás - a játékosok mondták
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 27., 00:20
Naivan kezdtünk, nem jött be a kockáztatás - a játékosok mondták

A belgák elleni vesztes Eb-nyolcaddöntő után a magyar válogatott játékosai csalódottan értékelték a találkozót.

Gera Zoltán: - Naivan kezdtük a mérkőzést, túlságosan kinyíltunk, nem tudtuk megelőzni a veszélyes kontráikat. A belgák sokkal jobbak voltak, szerencsénk volt, hogy csak egygólos volt a hátrányunk a szünetben. A második félidőre jobban ment ki a csapat, de kockáztatunk kellett, és ennek tudható be a nagy különbségű vereség. Elképesztő játékosai vannak a belgáknak. Szomorúak vagyunk, de összességében nincs okunk a szégyenkezésre.

Lovrencsics Gergő: - Természetesen csalódottak vagyunk, mert győzni jöttünk Toulouse-ba. Sajnos gyorsan gólt kaptunk, pedig készültünk a pontrúgásokra. A belgák nagyon gyorsan voltak, veszélyesen kontráztak, a végére egy kicsit el is fáradtunk. Megvoltak a helyzeteink, lehetett volna hasonló a mérkőzés, mint a portugálok elleni, de sajnos most nem tudtuk bevenni az ellenfél kapuját. Sajnálom, hogy így alakult a vége, de szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, mert csodálatosak voltak az Európa-bajnokságon. Úgy gondolom, építhetünk erre a csapatra.

Guzmics Richárd: - A belgáknak nagyon jó játékosaik voltak. Sajnos hamar gólt kaptunk, és ezután tudtak kontrázni, amiben nagyon jók. Gyors szélsőik vannak, nem egyszer hozták rá a védőfalra a labdát, roppant nehéz volt ellenük védekezni. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, ugyanazt, ami meghozta az eddigi sikereket az Eb-n, de most ez kevésbé jött össze. A második félidőben próbáltunk tizenkilencre lapot húzni, nem volt más választásunk. Behoztunk plusz két csatárt, három védőre álltunk át. Megvoltak a helyzeteink, de végül ez a kockáztatás megbosszulta magát.

Juhász Roland: - A belgák gyorsan vezetést szereztek, ezt követően meg kellett próbálnunk nyomást gyakorolni rájuk. A második félidőre kiegyenlített lett a játék, voltak helyzeteink, az utolsó húsz percben viszont fel kellett vállalnunk a mindent vagy semmit játékot. Sajnos ebből mi jöttünk ki vesztes félként. Mi nem tudtuk góllal befejezni a helyzeteinket, ők igen. Ma nem állt mellénk a szerencse, el is fáradtunk a végére. A kiesés ellenére büszke vagyok a csapatra, és szeretnék külön köszönetet mondani a szurkolóknak, akik fantasztikus atmoszférát varázsoltak a stadionba, és a vereség ellenére is ünnepeltek bennünket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...