Mindent megteszünk, hogy még tovább jussunk
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 25., 19:14
Mindent megteszünk, hogy még tovább jussunk

A vasárnapi, Belgium elleni mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóján Juhász Roland és Gera Zoltán, majd Bernd Storck beszélt arról, hogy megérdemelten jutottunk idáig, és hogy a saját játékunkkal és a csapategységünk erejével próbáljuk meg elérni a továbbjutást.

- Az élet nagy rendező, hiszen Belgium a második otthonom, nyolc évet légióskodtam ott, így valóban egy különleges meccs lesz számomra a holnapi - kezdte Juhász Roland. - Ezért is örülök a sorsolásnak, ez egy szép feladat lesz a magyar válogatottnak. Lukakut fiatal játékosként ismertem meg, már akkor is érett gondolkodású, céltudatos, profi szemléletű labdarúgó volt, és meg lehet nézni, mire vitte. Holnap arra fogunk törekedni, hogy megállítsuk őt is, és az egész belga csapatot.

- A stáb mindig nagyon szakszerűen készít fel minket az ellenfélből, maximálisan feltérképezik a velünk szemben álló játékosokat. Persze az eredményeik azt mutatják, hogy a belga válogatott egy nagyon masszív csapat, de mi is bizonyítottuk már, hogy helyünk van az Eb-n. A stáb felhívta a figyelmünket ellenfelünk hiányosságaira, de az elmúlt időszakban már a saját játékunk volt a középpontban.

- Minden egyes percet élvezünk, amit itt az Eb-n tölthetünk - folytatta a védő -, és az is igaz, hogy azzal, hogy jöttek az eredmények is, csak még motiváltabbá váltunk. Egyre éhesebbek vagyunk a sikerre. Eddig nagyon jól működött a csapatmunka, de itt a kieséses szakaszban egyre erősebb ellenfelek ellen lépünk pályára. Szép feladatok ezek a csapatunknak, de újra és újra bizonyíthatjuk, hogy joggal vagyunk itt az Európa-bajnokságon.

- Igaz, vannak tapasztaltabb játékosok a keretünkben, de az lehet az egyik erősségünk, hogy jó az arány az idősek és a fiatalok között. Ehhez jön a példaértékű csapatszellem, hiszen pályán és pályán kívül is nagyon erős a kötelék közöttünk. Erre még rátesz egy lapáttal a siker, ami még jobban összekovácsol minket.


- Volt pár látványosabb gól a csoportkörben, de nagyon örülök, hogy az én gólom nyerte a szavazást - mondta Gera Zoltán arra a felvetésre, mit szól, hogy az ő gólját választották a csoportkör legszebb góljának. - Mondjuk ma lőtt egy szebb gólt Shaqiri a lengyelek elleni meccsen. Egy játékosnak mindig jó érzés, ha ilyen elismerésben részesül, de a legfontosabb továbbra is az, hogy a csapat jól szerepeljen a tornán. Ha kikaptunk volna, mit sem ért volna, hogy enyém lett a legszebb gól...

- Nagy előny, ha vannak a keretben távolról is veszélyes játékosok, hiszen bizonyos helyzetekben, jól felállt védelem ellen ez nagy segítség ehet. Szerencsére mi tele vagyunk ilyen játékosokkal, pontrúgásból is veszélyesek vagyunk, a tizenhatoson kívülről is, így remélem, folytatni tudjuk a jó szériánkat.

- Ismerjük a magyar futballtörténelmet, és nagy öröm nekünk, hogy itt vagyunk az Eb-n, és be is bizonyítottuk már, hogy nem érdemtelenül. Magyarországon rengetegen örülnek a sikernek, szeretnénk elérni, hogy ránk is hasonlóan büszkék legyenek a magyarok, mint a régi nagyjainkra.

- Kevin De Bruyne világklasszis játékos - tért ki az ellenfél egyik sztárjára a középpályás -, de nem ő az egyetlen a belga csapatban. Több kivételes képességű játékosuk van, de bárkivel is kerülök szembe, az lesz a célom, hogy megállítsam. Az viszont nagyon jó érzés, és magabiztosságot is ad, hogy ha nem sikerül megállítanom, akkor mögöttem kisegítenek a társak. Az egész belga válogatottra készülünk, folytatni szeretnénk az eddig játszott játékunkat, ki akarjuk hozni magunkból a maximumot, remélem, ez sikerül, és meglátjuk, mire lesz elegendő.

- Valóban ők az esélyesebbek, ez nem kérdés, és ez nagyobb terhet ró rájuk, miközben mi a kitűzött célunkat teljesítettük, lehetünk felszabadultabbak, megpróbáljuk minden percét kiélvezni a meccsnek. Ha kihozzuk magunkból a maximumot, csapatként játszunk, mint eddig, akkor talán fel tudjuk borítani a papírformát.



- Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk a kieséses szakaszban, és azt gondolom, meg is érdemeltünk, hogy eljutottunk idáig - kezdte Bernd Storck, szövetségi kapitány. - Jól játszottunk az eddigi mérkőzéseken, de ami még fontosabb, meccsről meccsre fejlődtünk is. A végső győzelemre is esélyes favorit ellen játszunk holnap, így nem érdemes sokat a labdabirtoklásunkról beszélni. Ettől függetlenül törekszünk majd arra, hogy a saját játékunkat játsszuk, ami a már megismert szervezett védekezés, fegyelmezett játék, és ebből helyzetek kialakítása. Szeretnénk gólt szerezni, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Előzetesen Portugália ellen sem felénk billent a mérleg nyelve, de ismerjük a saját és az ellenfél erős pontjait is. 

- Nem az én feladatom a belgákat megítélni. Az biztos, hogy nehezen indult számukra az Eb, de Olaszország ellen ki lehet kapni. Azóta sokat javult a játékuk, így nagy kihívás lesz ez holnapi mérkőzés.

A kapitány újságírói kérdésre a mérkőzésnapi rutinjáról is mesélt: - Meccsnapokon korán kelek, sportolok, pihenek, utána már a játékosok taktikai megbeszélésére készülök. Aznap már inkább nyugodt vagyok. A kezdő sípszó után néhány perc alatt már látom, sikerül-e megvalósítani amit elterveztünk. De a rendszerben az én szerepem nem fontos, a lényeg, hogy a pályán az legyen, amire készültünk.

- Nem kell foglalkozni a Belgiumra nehezedő nyomással, saját magunkra koncentrálunk, fontos, hogy jól védekezzünk. Eddig a csapatjáték volt az erősségünk, és ezt szeretnénk folytatni holnap is. Mind a huszonhárom játékosunk egy szinten van, nem véletlen, hogy az egyetlen a magyar csapat, amelyiknél mind a húsz mezőnyjátékos pályára lépett már. És minden játékosunk bizonyította is, hogy itt van a helye.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...