Jó meccsen, döntetlennel mondott köszönetet a közönségnek a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. március. 26., 21:44
Jó meccsen, döntetlennel mondott köszönetet a közönségnek a válogatott

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott küzdelmes mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el a világklasszisok sorával felálló horvátok ellen a Groupama Arénában.

A magyar válogatott összeállítása három helyen változott a norvégok elleni, novemberi hazai Eb-pótselejtezőhöz képest, Dibusz Dénes állt a kapuban, a sérült Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő helyén Korhut Mihály és Németh Krisztián játszott. A védelem a Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Korhut Mihály összetételben igyekezett megállítani a vendégek sztárjait, a középpálya Gera Zoltán és Nagy Ádám jól összeszokott kettőse futballozott, előttük Kleinheisler László igyekezett a támadásokban segíteni, a jobb oldalon Dzsudzsák Balázs, a balon Németh Krisztián igyekezett a védelem mögé kerülni, míg a centerünk Priskin Tamás volt.

A találkozó előtt a játékosok szép gesztussal köszönték meg a szurkolóknak, hogy az Eb-selejtező sorozat során végig a csapat mellett álltak, és óriási részt vállaltak az Eb-részvétel kiharcolásában.

molino|

A mérkőzés első félideje a horvátok enyhe mezőnyfölényét hozta, a labdabirtoklásban nem volt lényeges a különbség a két csapat között, de míg a magyar válogatott az ellenfél térfelén már nem tudta megtartani a labdákat, addig a vendégek vezettek néhány kombinatív akciót a magyar oldalon. A védelmünk azonban biztosan állt a lábán, és a játékrész első felében komoly lehetőség nem adódott Dibusz Dénes kapuja előtt. A 29. percben egy szépen kijátszott akció végén viszont megszerezték a vezetést a horvátok: egy gyors oldalváltás végén Perisichez került a labda, akin nem maradt védő, ezért hajszálpontosan adhatott középre, az érkező Mario Mandzukic pedig 5 méterről a hálóba lőtt (0-1). A folytatásban is elsősorban távoli próbálkozásokat jegyezhettünk fel magyar részről, a legveszélyesebb lövés Kleinheisler László nevéhez fűződött, itt nagyot kellett védenie Kalinic kapusnak, de az eredmény a játékrész végéig nem változott.

A szünetben Bogdán Ádám váltotta Dibuszt, Szalai Ádám és Nikolics Nemanja pedig Némethet és Priskint, míg a középpályása Elek Ákos érkezett Nagy Ádám helyére. A második játékrész egy szép lövéssel kezdődött, ismét Kleinheisler próbálkozott, Kalinic ezúttal is védett.

huncro2|

Feljavult a magyar válogatott támadójátéka, a félidő első negyedórájában áttevődött a játék a horvát térfélre, több ígéretes akciót is vezettünk, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A horvátok legnagyobb lehetősége egy 16 méteres szabadrúgás volt, amelyet Srna lőtt kevéssel a kapu mellé. Két perccel később, a 79. percben Dzsudzsák Balázs megmutatta, hogyan kell tökéletesen elvégezni egy szabadrúgást, 23 méterről, nagyszerűen csavart a kapu bal oldalába (1-1). A gól után bejött Böde Dániel és Stieber Zoltán is (utóbbi a gólszerző, előbbi Kleinheisler helyére), és a változtatásoknak köszönhetően még veszélyesebbé váltunk támadásban. A válogatott az utolsó percekig hajtott a győztes gól megszerzéséért, de az eredmény már nem változott, a mieink küzdelmes mérkőzésen értek el döntetlent egy remek erőkből álló horvát csapat ellen.

Magyarország-Horvátország 1-1 (0-1)
Magyarország: Dibusz Dénes (Bogdán Ádám, 46.) – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Korhut Mihály – Nagy Ádám (Elek Ákos, 46.), Gera Zoltán – Németh Krisztián (Szalai Ádám, 46.), Kleinheisler László (Böde Dániel, 79.), Dzsudzsák Balázs (Stieber Zoltán, 82.) – Priskin Tamás (Nikolics Nemanja, 46.)
Horvátország: Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 76.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...