Javulni kell az évzáró mérkőzésre

2017-11-13 17:05:00

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott évzáró mérkőzésén a maximális motiváltság az alapvető elvárás minden pályára lépő csapattag felé.

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány rövid visszatekintéssel kezdte a magyar válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatóját. 

– Ahogy azt a játékosok is elmondták már különböző interjúkban, mindannyiunknak álmatlan éjszakákat okozott a luxemburgi vereség, mert nagyon fájt ez a kudarc. Alapvetően egyetértek a szurkolókkal abban, hogy a címeres mezt viselő minden játékosnak harcolnia, küzdenie kell a pályán az utolsó leheletéig – ez a minimum. Ezt szombaton a játékosoknak is elég határozottan elmondtam. A minimális elvárásom az, hogy ezt mindenkin lássam, aki kedden Costa Rica ellen lehetőséget kap. Alapvető elvárás minden játékos felé, hogy látszania kell rajta az akarásnak és a küzdelemnek – fogalmazott Szélesi Zoltán. 

– Bízom benne, hogy a Costa Rica elleni mérkőzésre mindenki megérti, hogy miben kell változtatni. Párharcokat akarok látni, és olyan hozzáállást, amely méltó a válogatott mezhez. Olyan kezdő tizenegyet fogok a pályára küldeni, amely a meglátásunk, a szakmai stáb meglátása szerint a legjobban helyt tud állni – mondta Szélesi, aki azt is elárulta, hogy a már eddig is hosszú sérültlista még tovább bővült: Dzsudzsák Balázs térdsérülése miatt nem tud majd pályára lépni a Groupama Arénában. 

A játékosokat Dibusz Dénes és Bese Barnabás képviselte a sajtótájékoztatón. 

– Őszintén szembe kell néznünk a helyzettel, ez előrelépést hozhat. Jó a szakmai stáb és a játékosok kapcsolata, ezért át tudtuk beszélni a Luxemburgban történteket. Én ugyan nem léptem pályára, de magam is átéltem a vereséget, együtt nyerünk, együtt veszítünk. Ugyanakkor most már előre kell tekinteni, hogy a hazai közönség előtt bizonyítani tudjunk – jelentette ki a Ferencváros kapusa, aki Costa Rica ellen kezdőként lép majd pályára.

Bese Barnabás arról beszélt, hogy ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, de fel kell vennünk a kesztyűt. 

– Costa Rica nem véletlenül harcolta ki a világbajnoki szereplést. Egy nagyon erős együttesről van szó, amely elismerésre méltó játékerőt képvisel, több komoly bajnokságban jegyzett játékosuk is van a keretben. Mi arra készülünk, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk majd, és bizonyítsunk a hazai szurkolóink számára. Nagyon fontos számunkra, hogy újra bízzanak a csapatunkban – hangsúlyozta a Le Havre védője. 

Costa Rica válogatottja a Groupama Arénában tartotta meg sajtótájékoztatóját. 

 

 

– Kísérleti fázisban van a válogatott vb-felkészülése, sok mindent ki szeretnénk próbálni a világbajnokságig. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne küzdenénk maximális erőbedobással a mérkőzéseken, hiszen nagy a harc a csapatba kerülésért. Minden meccsünket elemezzük, és ebből vonok le következtetéseket. Magyarországon is nyerni szeretnénk, minden meccsre így futunk ki – szögezte le a Costa Rica-i szövetségi kapitány, Óscar Ramírez.


Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál: Megtiszteltetés a felkérés

Az idei válogatott mérkőzésekre kinevezett szövetségi kapitány nagy kihívásnak tartja a rá váró feladatot.

Rudolf még nem edzett a kerettel

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerdán két edzést tartott a finnek elleni, október 11-i mérkőzésre készülő válogatott tagjainak.

Győzött Tatán a válogatott

Az U21-es válogatott kedd délután Tatán a Győri ETO együttese ellen lépett pályára, s a Róth Antal által irányított csapat Magasföldi József 21. percben szerzett találatával 1-0-ra győzött.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017