Bernd Storck: Megérdemeltük a döntetlent
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 18., 20:42
Bernd Storck: Megérdemeltük a döntetlent

A szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott elsősorban a küzdeni tudásával harcolta ki a döntetlent az izlandiak ellen.

- Gratulálok a csapatnak, mert egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és megérdemli, hogy egy lépéssel közelebb jutott a továbbjutáshoz - nyilatkozta a találkozó után Bernd Storck szövetségi kapitány. - Megpróbáltunk olyan focit játszani, hogy az utolsó pillanatig versenyben legyünk, az izlandiak jól védekeztek, de rengeteget dolgoztak a játékosaim, megvoltak a helyzeteink, és végül az egyikből megszületett a gól is. Megérdemeltük az eredményt, mert mindent megtettünk a pontszerzés érdekében, és ennek az lett a jutalma, hogy kiprovokáltunk egy öngólt. Ismét fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, minden beleadtunk, egymásért küzdöttek a játékosok. Sokat nyertünk ezzel az egy ponttal, amit egy nagyon erős rivális ellen sikerült megszerezni. Roppant nehéz ilyen komoly védelmek ellen játszani, hiszen nehéz helyzetbe kerülni, nem is volt sok lehetőség a meccsen. Hihetetlen a szurkolótáborunk, és nemcsak itt, hanem otthon is, rengeteget jelentett a segítségük. 

Az izlandiak szövetségi kapitánya, Heimir Hallgrímsson megdicsérte a magyar válogatottat, de azt is elmondta: nem számított rá, hogy csapata a hajrában kiengedi a győzelmet a kezéből.

- A magyarok ismét bizonyították, hogy nagyon jók, akik lebecsülik őket, azok nagy hibát követnek el. Mi nem használtuk ki úgy a lehetőségeket, mint kellett volna, éreztem némi fáradtságot is a játékosokon. Kollégám két jó cserével felrázta a csapatát, és a kockáztatás bejött. A magyarok nagyobb önbizalommal kezdték a meccset, nem tudtuk megtartani a labdát, így nyomás alá kerültünk. Sok nagy helyzetünk volt, ezeket jobban ki kellett volna használni, a dekoncentráltság és az idegi fáradtság is közrejátszhatott abban, hogy nem sikerült. Szeretnék gratulálni a magyar csapatnak, jól futballoztak, keményen játszottak,  és a szurkolóik is nagyon jók voltak - így az izlandi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...