Bernd Storck: Megálltuk a helyünket
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 04., 20:38
Bernd Storck: Megálltuk a helyünket

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni felkészülési mérkőzés hasznos tapasztalatokat jelent a csapatnak az Európa-bajnokságra.

- Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, de nem véletlenül választottam őket az utolsó ellenfélnek - mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján Bernd Storck. - Hasznos mérkőzés volt, több olyan dolgot is megfigyeltem a csapaton, amiből fontos következtetéseket lehet levonni az Eb előtt. Ilyen például, hogy fizikailag még fejlődnünk kell, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon kemény munkát végeztek a játékosok az elmúlt időszakban, ami érződött a játékunkon. Nem lehetek elégedetlen a teljesítményünkkel, jól védekeztünk, kevés helyzetet engedtünk az ellenfélnek. A védekezés mellett próbáltunk előre is játszani, voltak is lehetőségeink, amiket ki kellett volna használnunk. Bátran játszottunk, és ez a bátorság fontos lesz majd az Ausztria elleni mérkőzésen. Törekedtünk a labdatartásra, ezt is terveztük, és azt kell mondanom, hogy ebben a játékelemben sikerült előrelépnünk, megálltuk a helyünket egy ilyen erős ellenfél ellen. Mentálisan és fizikailag is sokat kivett belőlünk ez a meccs. Jövő héten a finomhangolás már kifejezetten az Ausztria elleni meccsnek fog szólni.

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elmondta, Kleinheisler dinamikus volt, jól játszott, sokszor próbált meg a kapura törni. Fontos játékosa a válogatottnak, így örömteli, hogy télen egy olyan jó csapatba került, mint a Werder Bremen. Szalai Ádám is sokat harcolt, küzdött a labdákért, próbálta megtartani az indításokat, ő pontosan tudja, hogyan kell ezt a fajta játékot játszani, és a tapasztalatára nagy szükségünk lesz az Eb-n.

Bernd Storck után Joachim Löw, a németek szakvezetője értékelt a sajtótájékoztatón. A hazaiak szakvezetője a frissességet hiányolta csapata játékából, és megdicsérte a magyar válogatottat is.

- Elégedett vagyok a győzelemmel, mindig jó győztesen elhagyni a pályát, de azt is láthattuk, hogy még sok munka van előttünk. Hiányzott a frissesség a játékunkból, de ezt kezelni fogjuk a következő időszakban. A magyar válogatott jó benyomást tett rám, sok kiemelkedő játékosa van, bátran játszott, néha szemtelen ritmusváltásokkal és cselekkel próbálta megzavarni a mieinket, míg taktikailag főként a védekezésre koncentrált. Ugyan sem Ausztria, sem Izland ellen nem lesz könnyű dolguk a magyaroknak, de biztosan nagy élmény lesz számukra az Eb-n szerepelni - fogalmazott Löw.

 

 

 

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...