Bernd Storck: az Eb-felkészülés a legfontosabb
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. június. 03., 18:05
Bernd Storck: az Eb-felkészülés a legfontosabb

A magyar válogatott péntek délután a másnapi mérkőzés helyszínén, a Veltins Arénában tartott edzést, amely előtt két játékos, valamint Bernd Storck állt a média képviselőinek rendelkezésére.

A magyar csapat csütörtök délután érkezett meg a düsseldorfi repülőtérre, majd foglalta el szállását Duisburgban. Péntek délelőtt a pihenésé volt a főszerep, egy kiadós sétával készültek a játékosok a délutáni edzésre. Érdekesség, hogy a Coldplay szerdai koncertje miatt a játékteret egy nappal a mérkőzés előtt rakták csak vissza a helyére a stadion munkatársai.

A magyar válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján elsőként Dzsudzsák Balázs és a korábbi Schalke 04 csatár, Szalai Ádám válaszolt a kérdésekre.

- Ha nem sikerül nyernünk holnap, abból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni - mondta el újságírói kérdésre a magyar válogatott csapatkapitánya - , mint ahogy egy győzelem esetén sem kerülünk hirtelen az Eb-n a favorit csapatok közé. Természetesen ettől függetlenül mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el. Nagyon fontos mérkőzés ez nekünk, szeretnénk megmutatni magunkat, de az igazán fontos összecsapások majd csak ezután, Franciaországban várnak ránk.

- Nagyon fura érzés a magyar válogatott játékosaként visszatérni ide, de természetesen örülök, hogy itt lehetek, mert nagyon szép emlékeim vannak Gelsenkirchenről. A magyar válogatott mérkőzéseinek különlegességét talán nem is kell magyaráznom. Minden ellenfelünk erősebb nálunk a csoportban, így minden mérkőzésre kettős erőbedobással készülünk - mondta az Eb-ről szólva Szalai Ádám.

A játékosok után Bernd Storck mondta el véleményét a holnapi találkozótról:
- Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, ez egy különleges lehetőség számunkra, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzünk. Ráadásul a felkészülés során legerősebb ellenfelünk maradt a legutolsó meccsre, ami tudatos döntés volt, mert így biztosan nagyon sokat profitálunk a szombati mérkőzésből. Keményen dolgoztunk eddig, és elégedett voltam a csapat Horvátország és Elefántcsontpart ellen nyújtott teljesítményével. Szombaton is szeretnénk sikeres mérkőzést játszani, de a legfontosabb továbbra is az Eb-felkészülés és a csapat felkészítése Franciaországra. A pálya nagyon jó állapotban van, de a behúzott tető miatt kicsit aggódom, mert úgy érzem, emiatt nincs elég levegő az arénában, és ehhez nincsenek hozzászokva a magyar játékosok.

Egy újoncavatással kapcsolatos újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elmondta, hogy a mérkőzés menete és az előzetes elképzelések megvalósulása alapján fog dönteni a cserékről.

Németország-Magyarország
2016. június 4. 18.00
Veltins Arena, Gelsenkirchen, Németország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...