Remekeltek a portugálok a hétvégén
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. április. 19., 15:58
Remekeltek a portugálok a hétvégén

A magyar válogatott Eb-csoportellenfelei közül a portugál válogatott labdarúgói szerepeltek a leghatékonyabban a hétvégi bajnoki mérkőzéseken. Alábbi összeállításunkban az osztrák, az izlandi és a portugál kulcsjátékosok szereplését vettük górcső alá.

Ausztria

Az osztrák kulcsjátékosok közül David Alaba végigjátszotta a Bayern München háromgólos győzelmével végződő Schalke elleni találkozót. A válogatottban a középpályán szereplő 23 éves játékos ezúttal belső védőként szerepelt a münchenieknél Medhi Benatia mellett. Alaba jól látta el feladatát, amit az is mutat, hogy a Bayern kapott gól nélkül hozta le a találkozót. Nem ő volt az egyedüli osztrák válogatott labdarúgó a pályán a mérkőzésen, hiszen Alessandro Schöpf a Schalke színeiben csereként beállva nyolc percet töltött az Allianz Arena gyepén. Kleinheisler László csapattársa, Zlatko Januzovic végig a pályán volt a Werder Bremen Wolfsburg elleni győztes bajnokiján, míg az osztrákok kapusa, Ramazan Özcan, illetve a középpályás Lukas Hinterseer az Ingolstadt színeiben kapott szerepet a Garics Györgyöt ezúttal mellőző Darmstadt otthonában elveszített bajnokin. A jobboldali védőként és középpályásként egyaránt bevethető Florian Klein negyvenhat percet játszott a Stuttgart színeiben az Augsburg ellen elveszített összecsapáson. Stieber Zoltán csapattársa, a Nürnberg házi góllövőlistáját vezető Guido Burgstaller végigjátszotta a Karlsruher SC ellen vereséggel végződő találkozót a Bundesliga 2-ben. Az osztrákok csapatkapitánya, Christian Fuchs továbbra is biztos pont a Premier League bajnoki aranyérmétől karnyújtásnyira lévő Leicester City védelmében: a balhátvéd kilencven percet játszott a West Ham elleni találkozón. Az osztrákok egyik legveszélyesebb támadója, Marko Arnautovic sikerélmény nélkül zárta a Premiership-fordulót, mert bár végigjátszotta a Stoke hazai bajnokiját a Tottenham ellen, csapata 4-0-ra kikapott saját közönsége előtt. Ennél sokkal jobb hétvégét zárt Sebastian Prödl, aki a Watford védelmének erőssége volt a WBA ellen 1-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin. A svájci góllövőlistát vezető Marco Janko kihagyta a Basel 7-0-ra megnyert bajnokiját.

Izland

Az izlandi kulcsemberek közül Alfred Finnbogason győztes gólt szerzett az Augsburg színeiben a Stuttgart elleni Bundesliga mérkőzésen, a télen igazolt 26 éves támadó már 5 gólnál jár a Bundesligában, vagyis érdemes lesz rá odafigyelnünk június 18-án, Marseilleben is. Gylfi Sigurdsson múlt héten győztes gólt szerzett a Chelsea ellen (az volt a 11. találata az idényben), most viszont nem tudott segíteni a Swansea-n, amely 3-0-ra kikapott a Newcastle otthonában. Az Udinese Calcio labdarúgója, Emil Hallfredsson negyven percet játszott a Chievo Verona elleni 0-0-ás összecsapáson. Aron Gunnarsson csereként lépett pályára a Championshipben szereplő Cardiff City csapatában a QPR elleni 0-0-al végződő bajnokin. A válogatott belső védője, Ragnar Sigurdssonbiztos pontja volt a Krasnodar védelmének az orosz Premier Ligában a Terek Grozny elleni győztes mérkőzésen.Birkir Bjarnason ötvenkét percet töltött a gyepen a St. Gallennel vívott bajnokin a Raiffeisen Super Ligában a Basel együttesében, a 27 éves középpályás egy gólpasszt jegyzett a 7-0-ás sikerrel végződő összecsapáson.

Portugália

Csoportellenfeleink közül a portugálok játékosai szerepeltek a legeredményesebben a hétvégén. Cristiano Ronaldo a Wolfsburg elleni BL-parádéja után ismét remekelt, a Real Madrid ezúttal a Getafe ellen aratott fölényes győzelmet, a támadó gólt szerzett az 5-1-es sikerrel végződő találkozón. Az André Gomessel a soraiban felálló Valencia nem kis bravúrt hajtott végre a vasárnapi játéknapon, a Nou Campban győzte le a listavezető Barcelona együttesét, a 22 éves középpályás végigjátszotta a mérkőzést. Vieirinha hetvenkét percet játszott a Wolfsburg német bajnokiján a Werder Bremen ellen. Danilo Pereira betalált a Porto színeiben a Nacional ellen 4-0-ra megnyert bajnokin a portugál ligában, míg a bajnoki címre hajtó, a Moreirensét 1-0-ra legyőző Sporting együttesében végig a pályán volt a válogatottak közül Rui Patricio, William Carvalho ésAdrien Silva is. A Törökországban légióskodó Nani gólpasszt jegyzett a Fenerbahce Mersin elleni találkozóján. A portugálok veterán védője, a 37 éves Ricardo Carvalho a beszámolók szerint jól teljesített a Monaco védelmében a Marseille ellen megvívott győztes bajnokin. A hercegségbelieknél egyébként a jó formában lévő, szintén portugál válogatott Bernardo Silva szerezte csapata első találatát, João Moutinho pedig ezúttal csak a cserepadról nézte végig a mérkőzést.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.