Marcel Koller: nem becsüljük le a magyarokat!
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. június. 09., 12:45
Marcel Koller: nem becsüljük le a magyarokat!

Ausztria is megtartotta első edzését és utána első sajtótájékoztatóját Franciaországban.

Szerda délután az osztrák válogatott is megérkezett az Eb-helyszínére, és csütörtök délelőtt volt az első alkalom, hogy a válogatott tagjai a labdával, a nemzetközi média képviselői pedig a csapattal találkozzanak Franciaországban. A gyönyörű napsütésben tartott edzésük első negyedórája volt sajtónyilvános. Ezalatt a rövid idő alatt nem tudhattunk meg túl nagy újdonságot a szomszédainkról, hiszen azt már addig is tudtuk, hogy rendkívül képzett játékosokból áll a csapatuk.

Az edzés után Marcel Koller vezetőedző mellett a játékosok részéről Sebastian Prödl és Martin Harnik válaszolt a kérdésekre. A szövetségi kapitány elmondta: jól sikerült a felkészülésük, és Franciaországban is rendkívül jó körülmények között hangolódhatnak a tornára.

- A következő néhány napban még néhány apróságot gyakorolnunk kell, de egyébként készen áll a csapat a megmérettetésre - mondta Marcel Koller. - Egyelőre csak a saját játékunkkal foglalkozunk, de természetesen lesz olyan taktikai felkészítés is, amikor kifejezetten a magyar csapatra készülünk majd. Egy ilyen tornán fontos az első mérkőzés, de nekünk a második és a harmadik meccsünk is ugyanolyan fontos. A csapatnak és vezetőedzőként nekem sincs tapasztalatom még hasonlóan nagy eseményről, mint az Eb, de a felkészülés jól sikerült, így nem aggódom emiatt. Négy éve együtt van a csapatom, és nem szoktuk lebecsülni az ellenfeleinket, így nem gondolom, hogy a magyarok ellen ebbe a hibába esnénk. Nehéz ellenfélnek gondoljuk a magyar csapatot, keményen oda kell tennünk magunkat a jó eredmény érdekében.

A játékosok közül Sebastian Prödl beszélt a magyarokról, miután azt a kérdést kapta, emelje ki azt a magyar támadót, akire a leginkább készül.

- A magyar csapat nagyon jól teljesített a selejtezőkben. Főként csapatként erősek, de ha egy embert kell kiemelnem, akkor az Szalai Ádám. Nagyon jó testi adottságai vannak, amit jól ki is használ a pályán, keményen, harcosan játszik, nehéz lesz ellene.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.