Izlandi és portugál siker, Ausztria előnyből vesztett
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. március. 29., 15:43
Izlandi és portugál siker, Ausztria előnyből vesztett

Kedden este mindhárom Európa-bajnoki csoportellenfelünk pályára lépett felkészülési mérkőzésen. Mindhárman megmutatták, hogy erős csapattal készülnek az Eb-re, de míg az izlandiak és a portugálok győzelemmel zártak, Ausztria egygólos vezetésről kikapott a törököktől.

Első Eb-csoportellenfelünk, az osztrák válogatott a bécsi Ernst Happel Stadionban fogadta a törököket, a találkozóra kiutazott Bernd Storck szövetségi kapitány is (az osztrákok múlt heti, Albánia elleni mérkőzésén Oscar Corrochano szövetségi edző volt jelen), hogy élőben térképezhesse föl a június 14-i riválist. Az osztrákok kizárólag légiósokat vetettek be, de ez annak fényében nem meglepő, hogy a teljes keretből egyetlen mezőnyjátékos sem futballozik Ausztriában, négyen Angliában, ketten Svájcban, egy játékos Ukrajnában légióskodik, a többiek kivétel nélkül a német bajnokságban edződnek. Ausztria Kleinheisler László brémai klubtársa, Junuzovic révén a 22. percben szerzett vezetést, de a törökök a 43. percben Çalhanoğlu góljával egyenlítettek, majd az 56. percben, Özcan kapus hatalmas hibáját követően, Arda Turan révén meglőtték a győztes góljukat is. Marcel Koller szövetségi kapitány a második török gólt követően mind a hat cserelehetőségét kihasználta, de a frissen beállt játékosokkal sem sikerült döntetlenre menteni a találkozót.

Az osztrák válogatott összeállítása:

Özcan - Klein (Garics, 78.), Dragovic (Prödl, 59.), Hinteregger, Fuchs - Burgstaller (Jantscher, 66.), Ilsanker, Alaba (Schöpf, 78.), Arnautović - Junuzović (Hinterseer, 73.), Okotie (Janko, 66.)

Izland válogatottja Pireuszban, a görögök otthonában lépett pályára, a találkozóra Robert Kilin, az U21-es válogatott szövetségi edzője utazott el feltérképezni ellenfelünket. Az izlandiak kapitányi kettőse, Heimer Hallgrímsson és Lars Lagerbäck szinte mindegyik poszton változtatott a múlt csütörtöki, dániai összecsapáshoz képest, amely egyébként a legerősebbnek tűnő összeállítása volt a csapatnak. A kulcsemberek hiánya meglátszott a gárda teljesítményén, a görögök a 31. percre - két nagy hibát kihasználva - kétgólos előnyre tettek szert, Konsztantinosz Fortunisz duplájával. A 34. percben Traustason szépített, de a fordítás csak a második félidőben történt, amikor a válogatott öt alapemberét is becserélte a szakmai stáb. A 70. percben Ingason egyenlített, a győztes izlandi találatot pedig Kolbeinn Sigþórsson érte el a 82. percben, kialakítva a 2-3-as végeredményt.

Az izlandi összeállítás a következő volt:

Ö. Kristinsson (H. Halldórsson, 46.) - B. Sævarsson, S. Ingason, H. Hermannsson, A. Skúlason - E. Hallfreðsson (G. Sigurðsson, 46.), A. Gunnarsson (B. Bjarnason, 46.), J. Guðmundsson, A. Traustason (Bjarnason, 46.) - V. Kjartansson (Sigþórsson, 61.) J. Böðvarsson (Finnbogason, 82.)

A portugál válogatott a világranglistát vezető Belgiumot fogadta Leirában, és Nani, valamint Cristiano Ronaldo találataival a szünetre kétgólos vezetést szerzett. Fernando Santos szövetségi kapitány a védelmet végig változatlanul hagyta, az összes többi játékost lecserélte a szünet után, Ronaldo 60 percet töltött a pályán. A belgák csak a portugál kulcsemberek lecserélését követően tudtak szépíteni (a 62. percben Romelo Lukaku révén), de az egyenlítő gólt már nem sikerült megszerezniük a lefújásig, Portugália 2-1-re győzött. A találkozót a magyar válogatott stábjából Andreas Möller tekintette meg a helyszínen.

A portugál válogatott összeállítása a következő volt:

Rui Patricio - Cédric Soares, Raphael Guerreiro, José Fonte, Pepe - Danilo Pereira (Danny, 87.), Adrien Silva (Renato Sanchez, 46.), Joao Mario (Bernardo Silva, 46.) - Nani (Éder, 61.), André Gomes (William Carvalho, 75.), Cristiano Ronaldo (Ricardo Quaresma, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.