Izland alulmaradt Norvégiával szemben
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. június. 02., 09:11
Izland alulmaradt Norvégiával szemben

A portugál válogatott múlt heti mérkőzése után az izlandiak is megmérkőztek Norvégiával.

A norvég válogatott a múlt héten sima, 3-0-ás vereséget szenvedett a portugálok ellen, szerdán pedig már másik Eb-csoportellenfelünkkel, az izlandiakkal mérte össze erejét. A Norvégiában rendezett meccs első góljára egy percet sem kellett várni, Stefan Johansen szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel a házigazdáknak. Az izlandiak a 36. percben egyenlítettek, de Norvégia még a szünet előtt, Pal André Helland szabadrúgásával visszavette az előnyt. A 67. percben Alexander Sörloth találatával már két gól volt a norvég előny, így Sigurdsson a 81. percben hiába értékesített egy büntetőt, a mérkőzést a norvég válogatott 3-2-re megnyerte.

Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson szövetségi kapitányi kettős igyekezett minél több játékost kipróbálni, hat cserét is eszközölt a találkozón. Az izlandiak még pályára lépnek egyszer az Eb előtt, hétfőn, Liechtenstein ellen zárják a felkészülést.

Az izlandiak összeállítása:

Kristinsson (Jonssón, a szünetben) – Hauksson (T. E. Bjarnason, 62.), R. Sigurdsson, Ingason, Magnússon – Gudmundsson, Gunnarsson (Sigurjónsson, 82.), Sigurdsson, Hallfredsson (B. Bjarnason, a szünetben) – Bödvarsson (Gudjohnsen, a szünetben), Finnbogason (Sigthórsson, 62.).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.