Garics György élete legnehezebb meccse előtt
Férfi A-válogatott   |   Ellenfelek   |   2016. június. 13., 14:23
Garics György élete legnehezebb meccse előtt

Az osztrák válogatott Garics György élete talán legnehezebb mérkőzése előtt áll, még akkor is, ha végül esetleg nem lép pályára a magyar válogatott ellen.

A német Darmstadt védője, Garics György fiatalon döntött úgy, hogy elfogadja az osztrákok hívását, és Magyarország helyett Ausztria válogatottjában szerepel. Azóta 41 alkalommal viselte az osztrákok címeres mezét, de a magyar válogatott ellen először játszhat, a két csapat keddi Eb-mérkőzésén. De nemcsak ezért lesz nehéz számára a keddi találkozó, hanem azért is, mert édesapja, a SZEOL AK, az MTK -VM és a Haladás egykori játékosa éppen a torna előtt, a múlt héten csütörtökön hunyt el rákbetegségben.

- Nem tudom szavakba önteni, hogy mit jelent számomra ez a mérkőzés. Mikor eljöttem a válogatotthoz, megkérdeztem édesapámat, hogy mitévő legyek, vele maradjak, vagy az Európa-bajnokságot válasszam. Azt válaszolta, hogy egyértelműen mennem kell a csapattal. Természetesen teljesítettem utolsó kívánságát, szeretném szépen búcsúztatni őt. Édesapám nagyon örült volna, ha láthat az Európa-bajnokságon, mérges lett volna rám, ha úgy döntök, kihagyom a tornát. Sokat dolgoztunk azért, hogy szerepelhessek a viadalon, sajnos ő néhány nappal lemaradt a viadalról. Mindent megteszek azért, hogy büszke lehessen rám. A futball volt az élete - fogalmazott Garics György.

Az osztrákok jobbhátvédje hozzátette: a tragikus történések nélkül is nehéz lett volna számára a magyarok elleni mérkőzés, és azt is elárulta, hogy mindkét válogatott himnuszát énekelni fogja a találkozót megelőzően.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Korszakváltás idejét élik a svédek
Korszakváltás idejét élik a svédek

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.

Portugál és svájci siker a csoportunkban
Meccsbeszámoló
Sztárklubokból is hoznak játékosokat a skótok

Az új szövetségi kapitány egy megfiatalított keretet irányít a november 15-i ellenfelünknél.